Roermond – Op bedrijventerrein Heide-Roerstreek van Roermond woedt woensdagochtend een grote brand. Het gaat om een bakkerij van Mission Foods. De vlammen slaan hoog uit het gebouw. Er waren mensen in het pand aanwezig, maar het personeel van het industriĆ«le bakkersbedrijf wist zichzelf in veiligheid te brengen. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft de omgeving in een straal van 400 meter afgezet vanwege explosiegevaar. Er zouden ook een aantal explosie hebben plaatsgevonden. De brand brak rond 06.40 uur door nog onbekende oorzaak uit, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Er zijn meerdere voertuigen van de brandweer, ook van buiten Roermond, naar de brand toe om het vuur te bestrijden. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar GRIP2. Er is ook een NL Alert verstuurd. Omwonenden van de Roermondse wijk de Donderberg wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. Ook het luchtalarm is afgegaan in een deel van Roermond afgegaan. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

De productiehal is helemaal ingestort. Een klein kantoorpand van het bedrijf wordt door de brandweer geprobeerd om te redden.

Foto: AVLimburg