Roermond – Bij een aanrijding met een spookrijder op de N280 ter hoogte van het Outlet zijn dinsdagavond 9 personen gewond geraakt waaronder een aantal kinderen. De spookrijder, een buitenlandse automobilist, is vermoedelijk op de Louis Raemaekersbrug op de verkeerde weghelft gekomen en kon bij het inrijden van de verdiepte ligging van de N280 een aanrijding met een andere automobilist niet meer voorkomen.

Meerdere ambulances werden opgeroepen om de gewonden te verzorgen en naar ziekenhuizen in de omgeving te vervoeren. Over de aard van de verwondingen is niets bekend, wel dat er onder de gewonden kinderen zijn en een baby van 6 maanden.

De N280 richting Weert en de verdiepte ligging richting Duitse grens/A73 is enige tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening, onderzoek en berging van de voertuigen.

*UPDATE* De slachtoffers mochten het ziekenhuis die zelfde avond nog verlaten. De politie laat weten dat er door de buitenlandse bestuurder een inschattingsfout is gemaakt waardoor hij op de verkeerde weghelft is gekomen. Volgens onderzoek was de bestuurder niet onder invloed.