Hilversum – Als de jeugd van vroeger denkt aan radio, denkt men aan Hilversum en legendarische Radio Veronica. Voor de oude jeugd hét radiostation der radiostation’s. Elles Lenssen werkt sinds kort in de productie van programma’s op Radio Veronica, namelijk van Dennis Hoebee (19.00 uur tot 22.00 uur) en Martijn Muijs (22.00 uur tot 02.00 uur). Naast haar werk bij Radio Veronica maakt Elles samen met Guus Lammerink een programma op xmradio.nl, een online radiozender van de radio-opleiding ‘Talpa Radio Campus’. Guus presenteert en Elles doet de productie. Al diverse jaren is Elles lid van de Reuverse toneelgroep. Vanwege haar werk nu in het verre Hilversum werkt zij voor de toneelgroep enkel nog achter de schermen (bijv. licht en geluid), en niet meer op de planken.

De jeugd van nu studeert steeds vaker en verder buiten de provincie. Zo ook Elles, zij begon in 2013 aan een opleiding in Tilburg, waarna zij binnen de school ging deelnemen aan een excellentie traject in vorm van een internet radio station ‘Source Radio’. Dat beviel haar zo goed dat zij door stroomde naar Omroep Tilburg voor de redactie en productie van een donderdagavond programma. Voor haar afstudeerstage kwam zij terecht bij 100% NL in “De Middagshow met Koen”. Uiteindelijk beviel haar die stage zo goed, dat ze van de radio haar beroep van wil maken, ze melde zich aan voor de Talpa Radio Campus. Via radio-opleiding werd zij gevraagd om in het productie team te komen van Radio Veronica.

Haar werkzaamheden voor Radio Veronica bestaan uit het voorbereiden en produceren van de programma’s van Dennis Hoebee en Martijn Muijs. Daar horen veel verschillende taken bij, zoals meedenken over de invulling van de vaste programmaonderdelen, presentatieteksten schrijven, zoeken naar nieuwtjes over artiesten, audiofragmenten knippen die in de show gebruikt worden, luisteraars selecteren en bellen bij weggeefacties en opzetjes voor interviews maken.

Ik verwacht dat ik bij de Talpa Radio Campus en Radio Veronica ontzettend veel ga leren. Ik mag radio maken met de echte professionals die het ook leuk vinden over hun passie voor radio te praten. En ik verwacht dat we nog heel veel toffe dingen gaan doen waar ik ook mijn steentje mag bijdragen. Ten slotte hoop ik ook dat ik dit nog heel lang met plezier mag doen!” aldus Elles tegenover Ruiver.nl. Een programma zelf presenteren wil ze niet ‘er zijn wat producers die ook sidekick zijn, die hoor je meer on air. Maar ik dus niet. Ik heb ook geen on air ambitie” aldus Elles.