Reuver – Schaatsliefhebbers hebben de thermometer afgelopen dagen goed in de gaten gehouden. Donderdag konden de eerste schaatsen uit het vet gehaald worden en al kon men al voorzichtig schaatsen op de plas. Zaterdag werd een ijslaag van 5 centimeter gemeten, dat is genoeg om meerdere over het ijs heen te schaatsen, vele tientallen deden dat zaterdag ook. Onder een warm zonnetje werden vele kilometers de hele dag geschaatst.

Maar wedstrijd waardig is het nog niet volgens schaatsclub Meerlebroek. Volgens Jeroen Pollen is daarvoor een minimale ijsdikte van 9 centimeter voor nodig, en met bijna de helft minder komt er nog geen wedstrijd in zicht komende dagen. Voorspelling van het KNMI zijn dat komende dagen, op zondag na, zachter weer verwacht wordt.

Komende nacht gaat het weer streng vriezen, maar dat zal niet genoeg zijn om tot die minimale wedstrijd dikte te komen aldus Pollen. Wel worden zondag meer mensen verwacht bij het ijs. Ook kon de club de veegmachine, dat zij dankzij subsidie van de gemeente hebben kunnen aanschaffen, getest worden. Met de machine kan de club het ijs vrij maken van sneeuw en afgeschraapt ijs.