Reuver – Vanavond wordt het voorgenomen evenementenbeleid aan belanghebbende gepresenteerd in het gemeentehuis. De wethouder denkt een goede balans gevonden te hebben tussen organisatie en omwonende om maar één ‘lawaaifeest‘ per locatie per jaar te houden. De verantwoordelijk wethouder Marcel Roelofs laat des gevraagd weten dat een organisatie, doelt op Events4You dat Tentfieës en Beachparty op het Raadhuisplein organiseert, bij een van de twee evenementen zullen er geluidswerende maatregelen genomen moeten worden om overlast te beperken. Hoe veel decibel het ene evenement ten opzichte van het andere mag organiseren zal vanavond duidelijk worden.

De aanpassing in het evenementenbeleid is nog maar een concept, volgens de wethouder staat de lijn wel vast. Hij is van mening dat met dit nieuwe beleid de balans gevonden is, met name dat handhaving ervan een speerpunt is. Ook de feest tenten rondom de Kermis moeten zich houden aan de beperking van het geluid buiten de tent. Voor de kermis zelf zijn er geen extra maatregelen opgenomen in het beleid aldus Roelofs.

Voorzitter van Stichting Events4You, Ralph Boll houdt zijn hart vast. Hij probeert bij elk evenement nodige maatregelen te treffen om de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Zo laat hij in een reactie weten de in/uitgang te verplaatsen, en de mogelijkheid voor geluidswerende maatregelen toe te passen. Ook is hij bang voor aanpassing (naar beneden) van het aantal decibels voor de Beachparty, Roelofs laat weten dat dat gelijkt blijft, althans zeker niet omhoog gaat.

Verhuizen van een evenement kan volgens Ralph, echter is het Raadhuisplein ingericht voor het houden van evenementen, een goede ondergrond voor machines, containers & podium, stroom aansluitingen en is perfect bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Het verplaatsen van een evenement zou extra kosten met zich mee brengen die de feestvierder uiteindelijk mogelijk moet ophoesten. Hoeveel dat zou zijn, zou doorgerekend moeten worden, iets waar Ralph zelf nog geen prioriteit legt omdat hij de hele organisatie naast zijn fulltime baan op zich neemt. Op de vraag wel evenement dan volgens het beleid het hardst zal gaan is Ralph duidelijk, ‘natuurlijk bij de Beachparty!‘ Roelofs is het daar mee eens, op een evenement als de Beachparty is het lastig om geluidswerende middelen in te zetten, in een tent kan dat gemakkelijker. De presentatie is in het gemeentehuis en duurt van 20.15 tot 21.15 uur.

Dit jaar heeft de organisatie bij ‘Fout maar Goud’ Henny Huisman Sound Mix show, Marcelino Wunderlich, Party dj W, Zanger Kafke en Def Rhymz.. Bij ‘I love 90s’ Vengaboys, Nakatomi, Dj Kicken & Dj Acces op de line-up staan  Tentfieës wordt gehouden op vrijdag 5 en zaterdag 6 april.