Swalmen – De politie van Rotterdam heeft maandagmiddag samen met de douane een instap gedaan bij een bedrijf op het industrietrein aan de Heydweg in Swalmen. Op beelden van getuigen is te zien dat een grote groep gewapende agenten het bedrijf binnen gaan via gat dat gemaakt is met een kettingzaag in een de rolpoorten van het bedrijf. Ook is te zien dat er drie personen aan zijn gehouden.

Uren later komt de douane met een aantal machines naar buiten die in een vrachtwagen worden geladen. De politie Rotterdam wil nog niets los over de aanleiding van de instap, zij laten weten dat het Openbaar Ministerie later deze week inhoudelijk op de zaak terug komt. Wel is door bronnen duidelijk gemaakt dat het te maken heeft met een onderzoek naar drugshandel en witwassen vanuit Rotterdam.

Wel is duidelijk dat het Hit And Run Cargo (HARC)-team te maken heeft gehad met de inval. Dat team, een samenwerking tussen douane, zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam, richt zich met name op de opsporing en vervolging van ondermijning in en rondom de Rotterdamse haven.