Reuver – De voetbalsters van zesdeklasser Reuver zijn er afgelopen zondag op eigen veld niet in geslaagd om koploper en buurman Belfeldia van de titel te houden. De Belfeldse opponent won met 1-3 en speelt volgend seizoen in de vijfde klasse.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Puts was het groot feest in sportpark Dijckerhof in Reuver. Speelster en trainers van Belfeldia vielen elkaar dolgelukkig in de armen. Titel en promotie waren binnen. En terecht. Belfeldia was het hele voetbaljaar oppermachtig en verloor slechts één keer (1-0 bij GFC’33). Ook het doelsaldo mag er tot dusver zijn. Belfeldia scoorde 66 treffers en kreeg er maar vijf tegen. Een indrukwekkende prestatie, en daarom waren de vrouwen van Reuver zo sportief om de voetbalsters van Belfeldia stuk voor stuk te feliciteren en een fraaie bos bloemen aan te bieden. Leidster Carla Vosbeek van Reuver keek glimlachend toe hoe Belfeldia het kampioenschap vierde. Over de wedstrijd zei ze: „Ik vond dat we vandaag zeker niet de mindere waren. Maar we kregen drie
knullige goals tegen. Ik denk dat we volgend jaar met dit team voor de titel kunnen gaan. De meiden hebben genoeg kwaliteit, en dat hebben ze bewezen.”

De vrouwen van Reuver (oranje) gaven zich niet zomaar gewonnen tegen Belfeldia. Foto: Rob Hendriks.
De vrouwen van Reuver (oranje) gaven zich niet zomaar gewonnen tegen Belfeldia. Foto: Rob Hendriks.

De ruim 150 toeschouwers zagen hoe Belfeldia tegen Reuver als een komeet startte. Na één minuut lag de bal al achter (0-1) doelvrouw Ayke Heesakkers van Reuver. Julie Faassen van Belfeldia profiteerde optimaal van een misser in de Reuverse defensie. Het sierde Reuver dat het zich niet zomaar gewonnen gaf. Even later was het alweer gelijk. Jolanda Heijmans maakte het duel met een strak schot weer spannend: 1-1. Vervolgens golfde het spel op neer. Belfeldia won iets meer duels en pakte opnieuw een voorsprong toen Kelly Sloesen van Reuver de bal uiterst ongelukkig op haar schoen kreeg en haar eigen keepster Heesakkers passeerde: 1-2.

Belfeldia had voor de pauze verder kunnen uitlopen, ware het niet dat diezelfde Heesakkers enkele fabuleuze reddingen in huis had. Coach Vosbeek van Reuver pepte haar team tijdens de rust op, en kwam getergd het veld op. De Reuverse vrouwen hadden het uitduel tegen Belfeldia enkele maanden geleden immers nog met 2-0 verloren, en waren vastbesloten het
kampioensfeest van de Belfeldse opponent te verstoren. Zover kwam het echter niet. Langzaam maar zeker kreeg Belfeldia een groter veldoverwicht. Hoewel Reuver voor elke meter knokte, verloor het steeds meer duels, waardoor de aanvalsters van Belfeldia gevaarlijk voor het doel van Heesakkers mochten opduiken.

Diep in de tweede helft sloeg Belfeldia de beslissende kloof. Doelvrouw Heesakkers verkeek zich op een afstandsschot van Juliëtte van den Heuvel: 1-3. En wat Reuver daarna ook probeerde, het lukte niet meer. Belfeldia werd terecht kampioen en Reuver mag de komende weken proberen om de – toch ook fraaie – tweede plaats te verdedigen. Trainer Peter Reihs van Belfeldia vond de zege verdiend. „We hebben een sterk collectief. De sfeer is prima en elke speelster kan scoren. Reken maar dat we dit gaan vieren.”

DSC01288
Foto: Rob Hendriks

Bij de mannen slaagde vierdeklasser Bieslo (4
E) er thuis niet in om titelkandidaat VVV’03 te vloeren. De Venlonaren wonnen met 0-2 en pakten de tweede periodetitel. Met die prijs kreeg VVV’03-oefenmeester Harold Derix afgelopen zondag een passend cadeau voor zijn 46ste verjaardag. Bieslo was voor de pauze niet opgewassen tegen het technisch vaardige VVV’03, dat met HBSV om de titel knokt. Na wat kansen over en weer openden de gasten de score toen goaltjesdief Dimitrios Touratzidiz (‘De Griek’) een hoekschop bij de tweede paal binnenknikte: 0-1. Ploegmakker Onur Polat rondde daarna een aanval over meerdere schrijven vakkundig af: 0-2.

Na de hervatting knokte Bieslo voor elke meter. De Beeselnaren zochten naarstig naar de aansluitingstreffer, maar de kansjes via Jasper van de Boel en Ron Sillen leverden niets op. Aan de andere kant trok VVV’03 een muur op, waar geen muis doorheen kwam, laat staat een voetballer van Bieslo. Bovendien counterden de gasten listig. Interim-trainer Rik Driessen van Bieslo ging diep in de tweede helft va banque spelen. De complete defensie ging mee naar voren.

Helaas voor Bieslo bleef de beloning uit: 0-2. Spelmaker Van de Boel van Bieslo vond dat zijn
team te veel ontzag voor VVV’03 had getoond. „De vorige week tegen HBSV (2-2, red.) zaten we er vol op. Nu was dat minder. Het was net alsof onze voetballers tegen dat VVV’03 opkeken. Onze instelling was goed, maar het kwam op een of andere manier niet uit.” Door de nederlaag strijdt Bieslo volop tegen degradatie. Komende zondag wacht de uitbeurt tegen Helden. Daarna volgen cruciale duels tegen de rivalen Reuver, Belfeldia en Koningslust.

Thijs Driessen van Bieslo (links) op avontuur in de VVV'03-defensie. Foto: Rob Hendriks
Thijs Driessen van Bieslo (links) op avontuur in de VVV’03-defensie. Foto: Rob Hendriks

Streekgenoot Reuver (4E) pakte afgelopen zondag met tien man een punt bij het fysiek sterke Melderslo: 1-1. De formatie van trainer Martin Niemans moest met lede ogen toezien hoe routinier Rowan Koppers in de 73ste minuut zijn tweede en dus rode kaart kreeg. Ondanks een fel offensief van Melderslo hield Reuver knap stand en deed het prima zaken in het gevecht om klassenbehoud. Toch was oefenmeester Niemans niet helemaal tevreden. „We hadden het voor de rust gewoon af moeten maken. Tegen het einde ging Melderslo met lange ballen spelen. Gelukkig bleven we overeind. Het was billenknijpen. Het gelijkspel is terecht.”

Reuver opende sterk tegen Melderslo en kreeg al na tien minuten een penalty nadat de
doorgebroken Koppers was gevloerd. Younes Zariouh wist wel raad met die buitenkans: 0-1. In het verdere bedrijf creëerde Reuver kans op kans om de thuisclub naar een verpletterende achterstand te spelen. De spitsen van Reuver hadden hun vizier echter niet op scherp staan. Na de pauze scoorde Melderslo prompt de gelijkmaker. Stan van de Pas stond bij een scrimmage op de juiste plaats: 1-1. Vervolgens moest Reuver alle zeilen bijzetten om de puntendeling binnenshuis te houden. Die missie slaagde: 1-1.

Kerngegevens:

Vrouwen:
REUVER – BELFELDIA 1-3
1. Julie Faassen 0-1, 7. Jolanda Heijmans 1-1, 32. Kelly Sloesen 1-2 (e.d.), 75. Juliëtte van den Heuvel 1-3. Scheidsrechter: Puts (Reuver). Toeschouwers: 150. Bijzonderheden: Belfeldia kampioen en promoveert naar vijfde klasse.

Mannen:
BIESLO – VVV’03 0-2
20. Dimitris Touratzidiz 0-1, 32. Onur Polat 0-2. Scheidsrechter: Azarfane (Helmond). Toeschouwers: 175.

MELDERSLO – REUVER 1-1
10. Younes Zariouh 0-1 (strafschop), 51. Stan van de Pas 1-1. Toeschouwers: 125. Rode kaart (2x geel): Rowan Koppers (Reuver).