Leende – Justitie wil de twee inzittenden van de auto die gisteren het publiek inreed tijdens de autocross in Leende gaan vervolgen voor poging tot moord of doodslag.

Ponserello M. en Alisha S.
Er zijn twee verdachten aangehouden, de 21-jarige Ponserello M. uit Reuver en zijn 17-jarige vriendin Alisha S, zo meldt Boevennieuws. De politie maakte gisteren in eerste instantie bekend dat de man de chauffeur zou zijn geweest, maar zegt nu dat er nog onderzocht wordt wie de auto bestuurde op het moment dat deze het publiek in reed.

Gewonden
Gisteren raakte zeven mensen gewond nadat er met een auto het publiek in is gereden van de Kempencross die werd gehouden in Leende. Vier daarvan moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Een 14-jarige jongen kon gisteren al uit het ziekenhuis worden ontslagen, een vrouw van 35 en twee mannen van 33 en 44 jaar liggen nog steeds in het ziekenhuis. Zij liepen beenletsel op. De gewonden zijn volgens de politie allemaal afkomstig uit België.

Vechtpartij
De verdachten zouden het publiek zijn ingereden na een ruzie over geld. De sfeer zou al gespannen zijn geweest nadat de organisatie de laatste race wilde annuleren omdat er te weinig zicht was vanwege opwaaiend zand en stof door de droogte. De deelnemers van die race eisten daarop hun inschrijfgeld van tien euro terug. De situatie escaleerde dusdanig dat er een vechtpartij ontstond. De voorzitter van de stichting en diens vrouw zijn vervolgens in een frietkar gezet voor hun eigen veiligheid, zo meldt organisator Rowin de Bruijn aan het Eindhovens Dagblad.

Toen de prijsuitreiking begon ontstond er opnieuw een vechtpartij waarbij een grijze Opel Vectra het publiek in is gereden. “Je zag mensen door de lucht vliegen. Een man brak allebei zijn benen en een vrouw haar been en heup.” Ongeveer 20 tot 25 mensen belaagden vervolgens de auto om de bestuurder er uit te krijgen, omdat deze gewoon verder wilde rijden.

Afgelast
De politie heeft vervolgens de vechtende partijen uit elkaar moeten halen. Ongeveer vijftien tot twintig agenten grepen in tijdens de vechtpartij. De agenten werden hierbij geholpen door een politiehond. Een geplande cross voor volgende week is inmiddels afgelast. De organisatie overweegt om helemaal te stoppen met de autocrosswedstrijden. “Dit had nog veel erger kunnen aflopen”, aldus de organisatie tegenover de Limburger. De vereniging Kempencross bestaat al 46 jaar.