Leende – Een 21-jarige man uit Reuver is zondag op het publiek ingereden tijdens een prijsuitreiking van de Kempencross in Leende meldt de Brabantse Politie. Er zijn vier gewonden gevallen. Een vrouw (17) uit Veghel en de bestuurder van de auto zijn aangehouden.

Een uit de hand gelopen ruzie is volgens de politie een mogelijke oorzaak. De organisatie van de Kempencross aan de Maarheezerweg-Zuid gaat uit van een opzettelijke actie. Er ging een ruzie aan het incident vooraf. Die ontstond toen de organisatie de laatste van de drie races van de dag wilde annuleren, omdat er wegens de droogte en stof te weinig zicht was, zo vertelt organisator Rowin de Bruijn aan het Eindhovens Dagblad.

Sommige deelnemers wilden hun geld terug, waardoor er ruzie ontstond met de organisatie, daarbij werd er gevochten. “Toen ging het helemaal fout“, zegt De Bruijn. “Ik hoorde een auto aankomen, die met zo’n veertig kilometer per uur het publiek in reed.

Zo’n 20 tot 25 anderen doken direct op de grijze Opel Vetra, om te voorkomen dat hij voor een tweede keer op mensen af zou rijden. Daarbij werd de bestuurder mishandeld. Ook de vader van de veroorzaker, die zijn zoon wilde beschermen, kreeg klappen.

Het kostte de politie veel moeite om de vechtende partijen uit elkaar te houden. Ze moesten op een rij staan om de groepen van elkaar te scheiden.

https://twitter.com/vanderzande/status/1173283200543723522

https://twitter.com/sotiridi/status/1173269339719516160