Reuver – Het traditionele St. Maarten in Reuver is dit jaar verplaatst naar de Beekweg in Offenbeek. Dit vanwege veiligheidsoverwegingen laat de organisatie Events4You op Facebook weten. Jarenlang werd de viering gehouden aan de Bergerhofweg aan de rand van het dorp. Tijdens de beperkingen in de corona periode werd de viering ook al eens verplaatst en in kleine vorm gehouden voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein.

Met de sloop en herbouw van de voormalige Metaco loods vlak naast het veld, kan de vonkenregen en onvoorspelbare wind een gevaar vormen voor dakbedekking van het pand. Aan de Beekweg zijn die risico’s er niet en is het veiliger om de viering daar te houden.

Ondanks de verplaatsing verwacht de organisatie dat kinderen weer in grote getallen naar het verzamelpunt bij het Grescollege aan de Keulseweg komen. Om 19:00 uur zal de stoet onder muzikale begeleiding van het Philharmonisch gezelschap en het trommel en fluiterkorps St.Barbara vertrekken naar de troshoop aan de Beekweg naast de snelweg.

Volgens traditie worden de kinderen onderweg verwend met een heerlijk versgebakken oliebol, zo laat de organisatie weten. “Ook dit jaar hebben we gedacht aan rolstoelvriendelijke plekken bij de troshoop waar het terrein makkelijk te bereiken is en het spel goed te zien is. In samenwerking met de Toneelgroep Reuver zal het Sinter Merte spel worden voorgedragen” aldus het Facebook bericht.