Meijel – Laagvlieger Reuver (4E) heeft afgelopen zondag slechte zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De formatie van trainer Martin Niemans verloor met 4-1 bij RKMSV en zag concurrent Belfeldia thuis royaal (6-0) van hekkensluiter Koningslust winnen.

RKMSV en Reuver schoten afwachtend uit de startblokken. Ofschoon de Reuvernaren best aardig combineerden, waren de beste kansen voor de thuisploeg. Coach Gé de Renett van RKMSV, vroeger als trainer actief bij Reuver, had zijn spelers op scherp gezet. Veel kijkplezier leverde dat aanvankelijk niet op. Subtopper RKMSV loerde vooral op de counter en deed niets met de uitgespeelde mogelijkheden.

Na de hervatting veranderde dat. Terwijl Reuver stiekem aan de openingstreffer begon te ruiken, kreeg Jimmy Flipsen van RKMSV het op z’n heupen. De aanvaller scoorde binnen twintig minuten een hattrick: 3-0. Tussen de bedrijven door werd er nog een treffer van Reuver vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De sfeer in het Reuverse kamp werd er niet beter op. Pas nadat oefenmeester Niemans wat wissels had toegepast, kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd. Justin de Jong gaf Reuver hoop met de 3-1.

Het team van Niemans knokte in de slotfase voor elke meter, maar RKMSV liep via Rudy Leenders uit naar een verdiende, maar geflatteerde zege: 4-1. Trainer Niemans: „Het was een rommelig duel. Jammer dat die grensrechter van RKMSV vlagde en een van onze treffers niet doorging. Dat was het misschien heel anders gelopen.”

Het eveneens laaggeklasseerde Bieslo (4E) deed het niet veel beter door in Venlo met royale cijfers (5-1) van FCV-Venlo te verliezen. De formatie van oefenmeester Har Bessems had het thuisduel tegen datzelfde FCV-Venlo nog met dezelfde cijfers (5-1) gewonnen, maar kwam in Venlo vanaf het begin onder druk te staan. Het leverde in de eerste helft geen doelpunten op, hoewel sluitpost Daan Reijnders van Bieslo op slag van de rust alle zeilen moest bijzetten om de thuisploeg van succes af te houden.

Ook in het tweede bedrijf bleef FCV-Venlo domineren. Bieslo moest steeds verder terug, en incasseerde via de vrijgelaten Joris van Veggel het eerste tegendoelpunt: 1-0. Nadat uitblinker Jordy Küsters de 2-0 op het scorebord had gezet, was het verzet van de Beeselnaren gebroken. Toon Kraus onderstreepte de overmacht met de 3-0 en 4-0. Ron Sillen deed in de slotfase namens Bieslo iets terug (4-1), waarna Stan Theelen van FCV-Venlo het laatste woord had: 5-1.

Door de nederlagen van Bieslo en Reuver is het ongemeen spannend in de staart van de ranglijst. Koningslust staat met tien punten onderaan, gevolgd door Reuver met dertien punten. Belfeldia, VV Kessel, Bieslo en TSC’04 hebben er elk zestien. Er degraderen twee clubs naar de vijfde klasse.

Kerngegevens:

RKMSV – REUVER 4-1
50. Jimmy Flipsen 1-0, 54. Jimmy Flipsen 2-0, 67. Jimmy Flipsen 3-0, 70. Justin de Jong 3-1, 80. Rudy Leenders 4-1. Scheidsrechter: Vane (Helmond). Toeschouwers: 150. Rode kaart (2x geel): Loek Beeren (RKMSV). Gele kaart: Hayke Snijders (RKMSV), Younes Zariouh, Rob van Dijk (beiden Reuver).

FCV-VENLO – BIESLO 5-1
49. Joris van Veggel 1-0, 62. Jordy Küsters 2-0, 67. Toon Kraus 3-0, 82. Toon Kraus 4-0, 86. Ron Sillen 4-1, 90. Stan Theelen 5-1. Scheidsrechter: Van Haren (Overloon). Toeschouwers: 60. Rode kaart (2x geel): Bas de Vlieger (Bieslo). Gele kaart: Ron Sillen (Bieslo).