Reuver – Vierdeklasser Reuver (4E) heeft paasmaandag op eigen veld prima zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Concurrent TSC’04 moest met een 4-1 nederlaag naar huis. Spits Rowan Koppers scoorde drie keer.

Volgens trainer Martin Niemans van Reuver was de overwinning dikverdiend. Zijn ploeg acteerde feller dan TSC’04, dat de 2-3 zege bij Bieslo van paaszaterdag nog in de benen had. Reuver kwam die zaterdag niet in actie, en kreeg dus alle tijd om zich op de kraker voor te bereiden. Bovendien had het team van Niemans de eerdere ontmoeting tegen TSC’04 met 4-1 verloren, en aasde nadrukkelijk op revanche. Dat lukte, en hoe. Niemans was dan ook dik tevreden met de prestaties van zijn spelers. „We kregen veel kansen. Ik zag strijd en inzet. Met zulke middelen win je wedstrijden.”

Het begin was nog voor TSC’04, waar Patrick Faassen zijn debuut als oefenmeester maakte. Hij volgt de vertrokken Casper Tielen op en is ook komend seizoen hoofdtrainer van TSC’04. Dezelfde Faassen zag hoe TSC’04 via de vrijgelaten Sofyan Boulayounne de 0-1 scoorde. De gasten verzuimden vervolgens door te drukken. Reuver nam het initiatief stevig in handen en kwam snel op gelijke hoogte. De aalvlugge Pim Reijnen mocht op de linkerflank ongehinderd het Tegelse strafschopgebied binnenrennen, en gaf sluitpost Vincent Turkenburg met een schot in de korte hoek het nakijken: 1-1. DSC00815

Ook daarna bleef Reuver domineren. Vlak voor de pauze zette Koppers op aangeven van aanvoerder Donné van der Weide de 2-1 voorsprong op het bord.

TSC’04 leek aangeslagen, maar hervond zich na de hervatting. Trainer Faassen joeg zijn team naar voren, waardoor Reuver het lastig kreeg. Gelukkig voor de thuisclub keepte doelman Roy Hendriks een uitstekende wedstrijd. Zo hield hij tot twee keer toe de doorgebroken Toby Colbers van de – op dat moment – verdiende 2-2 af. Intussen loerden de Reuvernaren op een counter. Langzaam maar zeker kantelde het duel weer in het voordeel van Reuver. TSC’04 kon het conditioneel niet meer belopen, waarna Koppers een uitbraak met de verlossende 3-1 bekroonde.

Vlak voor tijd tekende diezelfde Koppers voor de terechte, maar ietwat geflatteerde 4-1 eindstand. Coach Niemans keek lachend toe: „We haalden optimaal rendement uit de mogelijkheden die we kregen. TSC’04 gaf veel ruimte weg, en dat hebben we goed uitgespeeld.”

Tegenstrever Faassen van TSC’04 kon met het verlies leven. Hij had om uiteenlopende redenen junioren en spelers uit het derde elftal moeten opstellen. „Straks is onze ziekenboeg weer helemaal leeg. En dan komen er ook nog jongens terug van een schorsing. We hebben over twee weken weer een voltallige selectie. Misschien dat we dan wat kunnen klimmen.”

In dezelfde klasse had het eveneens laaggeklasseerde Bieslo (4E) een stuk minder geluk. De formatie van oefenmeester Har Bessems verloor paaszaterdag met 2-3 van datzelfde TSC’04, waarbij de dienstdoende arbiter tot twee keer toe geen zuivere penalty aan Bieslo gaf. Paasmaandag ging Bieslo opnieuw onderuit. RKMSV in Meijel was met 3-1 te sterk. Hierdoor staat Bieslo nu voorlaatste. Net als tegen TSC’04 liet Bieslo bij RKMSV veel kansen onbenut. De Beeselnaren voetbalden verzorgd, maar verzuimden – zoals zo vaak dit seizoen – zichzelf te belonen.

Aan de andere kant wist hoogvlieger RKMSV wel raad met de geboden ruimte. Ad Snijders maakte de 1-0, waarna Tico Janssen van Bieslo vlak voor het rustsignaal voor de terechte 1-1 zorgde. Het hielp de gasten niet. RKMSV scoorde na de hervatting via Rudy Leenders de 2-1, waarna ploegmakker Jimmy Flipsen voor de onverdiende 3-1 zege zorgde. Trainer Bessems van Bieslo bleef optimistisch: „Vroeg of laat komen onze kwaliteiten bovendrijven. Dat weet ik zeker.”

Het is ongemeen spannend in de staart van de ranglijst. Twee ploegen degraderen rechtstreeks. De twee daarboven spelen nacompetitie om lijfsbehoud. Koningslust is momenteel hekkensluiter met dertien punten. Bieslo en Reuver hebben er zestien. Daarboven staan VV Kessel (verrassende 1-0 thuiswinst op Swalmen), Belfeldia, TSC’04 en Melderslo met elk negentien punten. Zelfs Swalmen is met 21 punten nog lang niet veilig.

Doelman Roy Hendriks (rechts) van Reuver speelde tegen TSC'04 (4-1) een puike wedstrijd. Foto's: Rob Hendriks
Doelman Roy Hendriks (rechts) van Reuver speelde tegen TSC’04 (4-1) een puike wedstrijd. Foto: Rob Hendriks

Kerngegevens:

REUVER – TSC’04 4-1
12. Sofyan Boulayounne 0-1, 17. Pim Reijnen 1-1, 40. Rowan Koppers 2-1, 63. Rowan Koppers 3-1, 80. Rowan Koppers 4-1. Scheidsrechter: Engelen (Boukoul). Toeschouwers: 100.

RKMSV – BIESLO 3-1
18. Ad Snijders 1-0, 43. Tico Janssen 1-1, 50. Rudy Leenders 2-1, 70. Jimmy Flipsen 3-1.