Reuver – Een bij vlagen sterk spelend Reuver (4E) heeft afgelopen zondag op eigen veld het degradatieduel tegen Belfeldia ongelukkig met 2-3 verloren.

Bert Smeets scoorde in de allerlaatste minuut de winnende treffer voor Belfeldia. De boomlange aanvaller anticipeerde voortreffelijk op een vrije schop van Niels Kessels en kopte met een snoekduik raak: 2-3. Mazzel voor Belfeldia, en pech voor Reuver, dat een goede wedstrijd speelde en veel te weinig kreeg. Matchwinnaar Smeets van Belfeldia maalde daar uiteraard niet om. „Ik kan goed koppen en vertrouw op mijn ervaring. We hebben gewonnen, en dat is nu het enige dat telt. Zolang we als team blijven strijden, kunnen we ver komen.”

Verderop verwerkten de voetballers van Reuver de teleurstelling. Het was muisstil in het kleedlokaal. Begrijpelijk, want bij winst op Belfeldia hadden de Reuvernaren uitstekende zaken gedaan. Nu staan beide concurrenten op dertien punten. En dat zat trainer Martin Niemans van Reuver helemaal niet lekker. „Dit is zuur. We waren de hele wedstrijd beter. Ons veldspel was verzorgd. Belfeldia speelde alleen maar met hoge ballen, in een poging om Smeets te bereiken. En dat scoort die jongen ook nog. Nee, dit is onverdiend.”

Reuver had zich veel ellende kunnen besparen als het voor de rust meer rendement had gehaald uit de geboden kansen. Na de openingstreffer van Kessels van Belfeldia (0-1) kwam de thuisclub steeds beter in de wedstrijd. Jorn Huijs poetste de achterstand weg (1-1), waarna Roel Verlinden fraai voorbereidend werk van ploegmakker Rowan Koppers (ex-Belfeldia) van dichtbij verzilverde: 2-1. Belfeldia moest vervolgens ver terug. De gasten kropen door het oog van de naald toen Koppers en Huijs op doelman Bart Hillekens van Belfeldia strandden.

Na de hervatting was Reuver opnieuw dicht bij een derde doelpunt. Dezelfde, puik acterende Huijs kon een pass van Koppers net niet binnenglijden. Zo bleef Belfeldia overeind. Juist op het moment dat iedereen de beslissende uithaal van Reuver verwachtte, kwam Belfeldia onverwacht langszij. De vanuit Duitsland overgekomen Kevin Lopez snelde het Reuverse strafschopgebied binnen. Sjors Verkoelen vloerde hem, waarna arbiter Geurts direct een penalty aan Belfeldia gaf. Davey van den Beucken wist wel raad met die buitenkans: 2-2.

Vervolgens bloedde de degradatiewedstrijd langzaam maar zeker dood. Beide ploegen kregen nauwelijks uitgespeelde kansen. Een 2-2 leek in de maak, maar de dekselse Smeets van Belfeldia dacht daar anders over: 2-3. Met de zege nam datzelfde Belfeldia revanche voor de eerder geleden thuisnederlaag tegen Reuver (0-1), oktober vorig jaar. Oefenmeester Niemans had er flink de smoor in. „Er was maar één ploeg die het verdiende om te winnen, en dat waren wij. Jammer. Maar er komen nog genoeg wedstrijden. Dan kunnen we laten zien wat we werkelijk waard zijn.”

In dezelfde klasse rekende Bieslo (4E) thuis af met een mindere periode door dikverdiend van buurman VV Kessel te winnen: 3-1.

De ploeg van trainer Har Bessems begon flets aan de krachtmeting. Het verbaasde dan ook niemand dat VV Kessel via Mike Verlaak de openingsgoal (0-1) bij de eerste paal binnenkopte. Daarna was Bieslo duidelijk de bovenliggende partij. Routinier Ron Sillen profiteerde van Kessels balverlies en tekende voor de terechte gelijkmaker: 1-1. Na de hervatting stoomden de Beeselnaren door. VV Kessel kwam er amper aan te pas, en incasseerde een tweede tegendoelpunt toen Sjors Lenssen met hulp van de vijandelijke doelman de 2-1 op het scorebord bracht. Diep in de tweede helft besliste Sil Gubbels met een intikker de burenruzie: 3-1.

Kerngegevens:

REUVER – BELFELDIA 2-3
15. Niels Kessels 0-1, 20. Jorn Huijs 1-1, 42. Roel Verlinden 2-1, 65. Davey van den Beucken 2-2 (strafschop), 90. Bert Smeets 2-3. Scheidsrechter: Geurts (Beesel). Toeschouwers: 150. Gele kaart: Tom Hendrikx, Pim Reijnen (beiden Reuver), Bram Peulen (Belfeldia).

BIESLO – VV KESSEL 3-1
26. Mike Verlaak 0-1, 38. Ron Sillen 1-1, 69. Sjors Lenssen 2-1, 83. Sil Gubbels 3-1.

Foto: Rob Hendriks
Foto: Rob Hendriks