Beesel – Het is een kleine dagtaak geworden voor Joel Sturmans, doosjes met ‘knetter suiker’ in te pakken en verzenden naar hongerige knetterdel liefhebbers. Joel deed afgelopen Tentfieest mee aan de Soundmixshow met niemand minder dan Henny Huisman. En hij wilde niet met lege handen op het podium staan, samen met z’n broertje Emile werd een nummer bedacht om zo origineel mogelijk te zijn, hoe gekker hoe beter.

Uiteindelijk kwam daar de tekst over de ‘knetterdel’ als geschikt liedje uit de vetpan. Het nummer gaat enkel over een frikandel met mayonaise die besprenkeld is met de bekende knetter suiker en de ‘knetterdel’ is geboren. Een pakkende melodie en beat werd uitgekozen door Deniz (DNZ Beats), tekst ingezongen, om het niveau te laten tippen aan de huidige Nederlandse hiphop scene een (overdreven) laagje autotune om de ruwe stembanden te maskeren, en het liedje is klaar voor consumptie.

Maar het nummer moet het nog onder dwang ten hore gebracht worden aan het grote publiek. De afspraak voor de deelnemers van de Soundmixshow om zich om 21:00 te melden achter de tent. Die deadline was niet helemaal doorgedrongen bij Joel en stond op het moment van opkomen nog frikandellen te bakken. De setlist van nummers moest aangepast worden omdat de volgorde van artiesten noodgedwongen veranderd moest worden. Nadat de dienbladen rijkelijk gevuld waren met knetterdellen meldde Joel en zijn assistenten zich bij Henny Huisman om alsnog op te mogen treden.

Ondanks dat Joel de tekst zelf heeft ingezongen koos hij er voor om zijn eigen nummer te playbacken. Terwijl het publiek vooraan afgeleid werd van de uitgedeelde knetterdellen stond Joel van links naar rechts op het podium te springen. Steun van de jury bleef beperkt, er was geen prijs geschikt voor Joel. Maar daar bleef het niet bij, om de knetterdel toch aan de man te brengen kreeg hij aandacht in de regionale en landelijke media. Het is hem zelfs gelukt om de knetterdel sinds donderdag op de kaart te krijgen bij frituur Martha in Swalmen. Inmiddels is het nummer ook verschenen op Spotify. Op alle aandacht reageert Joel nuchter “het is allemaal voor de fun“.