Reuver – Vierdeklasser Reuver (4E) heeft zichzelf lelijk tekort gedaan. De formatie van trainer Martin Niemans kreeg afgelopen zondag op eigen veld tegen FVC-Venlo legio kansen, maar verzuimde de nekslag toe te dienen: 1-1.

Het benutten van doelrijpe mogelijkheden is vooralsnog niet aan Reuver besteed. Dat bleek die zondag in sportpark Dijckerhof in Reuver. Ruim honderd toeschouwers zagen hoe de Reuvernaren, nog altijd knokkend om lijfsbehoud, ongekend gretig startte. Doelman Martin Ververgaert van FCV-Venlo wist niet wat hem overkwam. Het geluk was echter aan zijn zijde. Zo kreeg Donné van der Weide al in de eerste minuut een droomkans, maar de aanvoerder raakte de bal verkeerd. Pim Reijnen kopte daarna van dichtbij over, terwijl een vrije schop van routinier Jaime Izquierdo tegen de kruising spatte. Aan de andere kant konden de gasten nauwelijks voor gevaar zorgen. Dit was uiteraard aan het fris combinerende Reuver te danken. De ploeg van Niemans deed bijna alles goed, ofschoon de 0-0 ruststand een wel heel magere afspiegeling was van de krachtsverhoudingen.

Meteen na de pauze kreeg Reuver het deksel op de neus. Een listige vrije trap van Joris van Veggel van FCV-Venlo belandde voor de voeten van Stan Theelen, die sluitpost Roy Hendriks van Reuver met een kiezelhard schot kansloos liet: 0-1. Onverdiend, dat wel. Maar met die treffer gaf Theelen het sein voor een hectische tweede helft. Reuver bleef domineren en zocht wanhopig naar openingen in de vijandelijke defensie. Omdat FCV-Venlo de voordelige marge vast wilde houden, werden er pittige duels uitgevochten. Opstootjes en irritaties voerden de boventoon. De matig leidende arbiter Hoeben uit Geffen trad er amper tegen op. Alleen gaf hij oefenmeester Leon Theuws van FVC-Venlo een officiële waarschuwing, toen die wat al te nadrukkelijk commentaar op de leiding leverde. „U bent de hele wedstrijd al tegen mij bezig. Dat moet nu afgelopen zijn. Ik wil u niet meer horen.” DSC00892

Ook in het verdere bedrijf had Reuver geen greintje geluk. Dezelfde Izquierdo trof opnieuw de paal, terwijl ploegmakker Rowan Koppers rakelings voorlangs knalde. Uiteindelijk viel toch de gelijkmaker. Koppers kreeg op de linkerflank een zee van ruimte en passeerde de uitlopende sluitpost Ververgaert met een laag schot in de lange hoek: 1-1.

Het slotakkoord leverde eveneens veel spanning op. Nadat FCV-Venlo uit een van de spaarzame counters een dot van een kans onbenut had gelaten, schreeuwde heel Reuver op slag van tijd om een strafschop. Een verdediger van FCV-Venlo zou hands in de zestien hebben gemaakt. Scheidsrechter Hoeben zag er niets in, en floot vrijwel direct voor het einde. „We hadden misschien wel vijftien kansen”, reageerde voorzitter Geert Teunissen van Reuver na afloop. En met die uitspraak verdraaide hij de feiten niet.

In dezelfde klasse verloor degradatiekandidaat Bieslo (4E) voor de vier keer op rij. Na nederlagen tegen FVC-Venlo (5-1), TSC’04 (2-3) en RKMSV (3-1) was afgelopen zondag Melderslo te sterk (3-1) voor het team van coach Har Bessems. De Beeselnaren mochten van geluk spreken dat ook de concurrentie punten morste. Hekkensluiter Koningslust ging thuis met 1-4 onderuit tegen BEVO, Belfeldia leed een 2-0 nederlaag bij RKMSV, terwijl VV Kessel een pak slaag kreeg (7-0) bij koploper HBSV.

Net als Reuver weet Bieslo de fraaiste mogelijkheden niet te verzilveren. De ploeg van Bessems nam bij middenmoter Melderslo het initiatief in handen en was via de vrijgelaten Tico Janssen dichtbij de voorsprong. Het was dan ook sneu voor Bieslo dat de thuisclub wel rendement haalde. Peter Spreeuwenberg benutte de eerste de beste kans van Melderslo: 1-0. Na die tegenvaller schakelde Bieslo een tandje bij en beloonde zichzelf toen Wouter Crins prima voorbereidend werk van Sil Gubbels met de 1-1 bekroonde. DSC00884

Vlak voor de rust kregen de Beeselse gasten opnieuw een dreun. Bart Verheijen van Melderslo deponeerde een vrije schop met een geschoolde voetbeweging in de kruising: 2-1. En alsof dat nog niet genoeg was, incasseerde Crins na de pauze zijn tweede, en dus rode kaart van arbiter Van der Sluiszen. Met tien man kon Bieslo weinig uitrichten. Melderslo profiteerde optimaal van het numerieke overwicht en liep uit naar een geflatteerde 4-1 zege.

Komende zondag krijgt Bieslo lijstaanvoerder HBSV op bezoek. Eerder dit seizoen werden de Beeselnaren in Hout-Blerick met 6-1 weggeblazen. Toch ziet trainer Bessems van Bieslo mogelijkheden: „Vroeg of laat komen onze krachten bovendrijven.”

De voetbalsters van hoogvlieger Reuver (zesde klasse) pakten zondag een 4-0 thuiszege op een tegenvallend VVV’03. Koploper Belfeldia, dat de vorige week bij GFC’33 voor het eerst dit seizoen punten morste (1-0 verlies), herstelde zich via een 0-3 overwinning bij Hegelsom en staat een straatlengte voor op de concurrentie.

Foto: Rob Hendriks
Foto: Rob Hendriks

Kerngegevens:

REUVER – FCV- VENLO 1-1
47. Stan Theelen 0-1, 67. Rowan Koppers 1-1. Scheidsrechter: Hoeben (Geffen). Toeschouwers: 125. Gele kaart: Tim Achten en Guus de Groot (beiden FCV-Venlo).

MELDERSLO – BIESLO 4-1
19. Peter Spreeuwenberg 1-0, 21. Wouter Crins 1-1, 42. Bart Verheijen 2-1, 77. Bart Theeuwen 3-1, 89. Bart Verheijen 4-1. Scheidsrechter: Van der Sluiszen (Roermond). Rode kaart (2x geel); Wouter Crins (Bieslo). Gele kaart: Bart Verheijen (Melderslo).