Beesel – Vierdeklasser Bieslo (4E) heeft opnieuw prima zaken gedaan in de strijd om klassenbehoud. Na de knappe 1-2 zege bij Helden van zondag werd de inhaalwedstrijd van afgelopen donderdag tegen concurrent Belfeldia met 4-2 gewonnen.

Grote man bij Bieslo was Noud Schoolmeesters. De 26-jarige middenvelder scoorde twee keer voor de formatie van interim-trainer Rik Driessen. Vooral zijn tweede treffer, direct na de rust, mocht er zijn. Na prima voorbereidend werk van Ron Sillen nam Schoolmeesters de bal in één keer op zijn pantoffel: 3-0. Ik kan niet ontkennen dat die er lekker in zat”, glunderde de matchwinnaar na afloop.

Thijs Driessen van Bieslo (links) duelleert met Kevin Lopez van Belfeldia. Foto: Rob Hendriks

Het was de bedoeling om in de tweede helft druk te zetten. Dat pakte prima uit.” Komende zondag (14.30 uur) speelt Bieslo thuis tegen Reuver, niet alleen een derby maar ook een echt degradatieduel. Schoolmeesters keek er reikhalzend naar uit. Ik ken veel jongens van Reuver. Het wordt een speciale pot. Een fantastisch affiche eigenlijk.”

Bieslo en Belfeldia moesten afgelopen donderdag winnen om zicht te houden op lijfsbehoud. De ruim honderd toeschouwers kregen een leuke, hartverwarmende wedstrijd voorgeschoteld, met kansen over en weer. Bieslo schoot nog als beste uit de startblokken. Het verbaasde dan ook niemand dat de thuisploeg de score opende. Routinier Sillen kapte zich handig vrij, en maakte vrije voor doelman Bart Hillekens van Belfeldia geen fout: 1-0. Daarna kwam Belfeldia beter in de wedstrijd. De Belfeldenaren lieten bij vlagen het betere combinatiespel zien, maar verzuimden zichzelf te belonen.

Intussen loerde Bieslo op een counter. Die tactiek leverde na een half uur prompt succes op toen Sjoerd Bosman van Belfeldia de doorgebroken Wouter Crins in de zestien vloerde. Arbiter Bloemen gaf meteen een penalty, waarna

Ron Sillen van Bieslo (gehurkt) kijkt waar zijn kopbal belandt. Foto: Rob Hendriks

Schoolmeesters het vonnis ijskoud voltrok: 2-0. Dezelfde Schoolmeesters zorgde na de rust op magistrale wijze voor de 3-0. Dat doelpunt was voor Belfeldia het sein om alle remmen los te gooien. Lange verdedigers als Bert Smeets gingen in de punt van de aanval spelen, en de watervlugge, uit Nigeria afkomstige Adebowale Obalanlege (‘Debo’) mocht op de flanken zijn kunsten vertonen.

Spits Ward van Cleef van Belfeldia maakte er enigszins weer een wedstrijd van door van dichtbij de 3-1 binnen te schieten. De gasten kregen ook mogelijkheden op 3-2. Het doelpunt viel echter opnieuw aan de andere kant. Dit keer was het Arthur Hillen die de defensie van Belfeldia met een droge knal het nakijken gaf: 4-1. Ook de slotfase leverde genoeg kijkgenot op. Smeets van Belfeldia presteerde het om voor een leeg doel naast te schieten. Aan de andere kant zorgde invaller Jasper van de Boel voor mooie acties. Diep in blessuretijd frommelde Rick Koster nog de 4-2 binnen.

Het kon de pijn van oefenmeester Ricardo Wassenberg van Belfeldia niet verzachten. Wij waren de betere ploeg, maar we doen onszelf tekort. We hadden nog uren door kunnen spelen, en dan waren die ballen er nog

Duel tussen 'Debo' van Belfeldia (links) en Tim Hendriks van Bieslo. Foto: Rob Hendriks
Duel tussen ‘Debo’ van Belfeldia (links) en Tim Hendriks van Bieslo. Foto: Rob Hendriks

niet in gegaan. Het was telkens naast of over. Zo kun je geen wedstrijden winnen.”

In dezelfde klasse leed Reuver (4E) een pijnlijke 4-1 nederlaag bij subtopper Helden. De eerste helft ging nog gelijk op. Na de openingstreffer van Ton Peeters (1-0) nam Reuver het initiatief over en maakte via Pim Reijnen verdiend gelijk: 1-1. De tweede helft was duidelijk voor de thuisclub. Wat Reuver ook probeerde, het zag Helden nog drie keer scoren: 4-1.

Kerngegevens:

BIESLO – BELFELDIA 4-2

9. Ron Sillen 1-0, 30. Noud Schoolmeesters 2-0 (strafschop), 47. Noud Schoolmeesters 3-0, 60. Ward van Cleef 3-1, 76. Arthur Hannink 4-1, 90+3. Rick Koster 4-2. Scheidsrechter: Bloemen jr. (Blerick). Toeschouwers: 125. Gele kaart: Wouter Crins (Bieslo), Ward van Cleef, Sjoerd Bosman (beiden Belfeldia).

HELDEN – REUVER 4-1

9. Ton Peeters 1-0, 25. Pim Reijnen 1-1, 55. Koen Maessen 2-1, 62. Ton Peeters 3-1, 68. Edwin Heuvelmans. Scheidsrechter: Bloemen sr. (Blerick). Toeschouwers: 75.