Beesel – Na een uitgebreide voorbereiding was afgelopen zaterdag, 20 mei de grote dag. De landelijke jeugdwedstrijd georganiseerd door MTB Baarlo stond op het programma. Rond de klok van 9 begonnen de eerste renners zich al te begeven op het terrein. Ruim 200 jeugd MTB-ers zouden vandaag aan de start verschijnen in de verschillende categorieën. Het beloofde een stralende dag te worden, het parcours lag er perfect bij, MTB Baarlo was klaar voor een fantastische wedstrijddag.

In het ochtend programma verscheen Zepp Aelen voor de Baarlose vereniging aan de start in categorie 3. Na het startsignaal kwam hij als laatste door de eerste bocht. Nu kon de inhaalrace beginnen op dit bekende terrein. Zepp wist al vrij snel een renner in te halen, maar de voorgangers waren al te ver weg. Hij reed een goede wedstrijd op dit zware parcours. Uiteindelijk resulteerde dit in een 28e plaats voor hem.
In het middagblok was het eerste fluitsignaal voor categorie 5. Freek Bouten kon niet lekker wegkomen en kwam als 12e door de eerste bocht., kort daarop gevolgd door Finn Keunen. Guus Janssen kwam goed weg bij de start, hij begaf zich in het achterveld. Freek wist al snel een heel aantal renners voor zich in te halen en vocht zich in de eerste ronde al naar een 6e plaats. Finn begaf zich op dat moment op een 13e plaats. Beiden wisten voor de finish nog een plekje op te schuiven, waardoor Freek als 5e over de finish kwam en Finn als 12e.
Ook Guus reed een super goede wedstrijd. Hij eindigde als 33e.

In categorie 6 was het Stijn Coenen die in het zwart- oranje aan de start verscheen. Hij kon goed uit de voeten met de technische stukken van dit zware parcours. Hij eindigde uiteindelijk als 37e.
In de laatste jeugdcategorie was het de beurt aan Rik Peeters en Tim Janssen. Beide erg gretig om te laten zien wat ze waard waren op hun thuisparcours. Rik had snel na de start helaas de pech dat zijn ketting eraf ging. Het gat met de andere renners werd te groot, dit wist hij ook niet meer dicht te rijden tijdens de wedstrijd.
Tim wist dat hij niet te hard moest gaan rijden aan het begin van deze 50 minuten durende wedstrijd. Hij wist zijn wedstrijd goed op te bouwen en reed het gat naar de voorganger dicht om vervolgens een voorsprong te nemen. Hij eindigde als 26e.

De dag werd afgesloten met een open klasse. Ook hier verschenen een heel aantal renners van MTB Baarlo aan de start. Het was Daan Bongers die de wedstrijd domineerde. Hij wist al vrij snel na de start een groot gat te slaan op zijn achtervolgers, die de gehele wedstrijd ook niet meer bij hem kwamen.

We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle wedstrijddag. De opkomst was groot, het weer was geweldige en iedereen was vol lof over het parcours.