Reuver – Laagvlieger Reuver (4E) heeft afgelopen donderdag op eigen veld prima zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door het inhaalduel tegen kampioen HBSV met een remise (1-1) af te sluiten

De concurrenten Belfeldia en TSC’04 speelden in Belfeld tegen elkaar gelijk: 2-2. Hekkensluiter Koningslust verloor thuis van Helden (0-1), terwijl Bieslo zich bij BEVO vergaloppeerde: 5-2. Door de uitslagen krijgt de strijd om lijfsbehoud een ongekend spannend slot. Twee ploegen degraderen rechtstreeks. De twee daarboven krijgen een

Trainer Martin Niemans van Reuver (midden) geeft instructies aan zijn spelers. Foto: Rob Hendriks
Trainer Martin Niemans van Reuver (midden) geeft instructies aan zijn spelers. Foto: Rob Hendriks

herkansing via de nacompetitie. Koningslust en Kessel VV staan er relatief het slechtste voor. Dan volgen Reuver, Bieslo, Belfeldia en TSC’04. Ook Swalmen en Melderslo zijn nog niet veilig. Er staan nog twee competitieduels op het programma. Reuver reist komende zondag naar topper VVV’03, dat al verzekerd is van een plek in de promotiestrijd. Bieslo neemt het thuis op tegen Koningslust. Als Koningslust niet wint, daalt het rechtstreeks af naar de vijfde klasse.

Oefenmeester Martin Niemans van Reuver reageerde na afloop opgelucht. Zijn ploeg had zich hersteld van de opdoffer (3-2) in de uitwedstrijd tegen Bieslo, afgelopen zondag. „Ik moet de jongens een compliment maken. We bleven geloven in een goed resultaat. Eigenlijk waren we de betere ploeg. Maar met dit punt kan ik als trainer goed leven.”

HBSV was al kampioen en verscheen niet in de allersterkste opstelling. Toch kreeg Reuver niets cadeau. De gasten uit Hout-Blerick hadden voor de pauze een duidelijk veldoverwicht en kwamen ook verdiend op voorsprong toen Danny Kraus een dekkingsfout afstrafte: 0-1. Vervolgens koos Reuver vol voor de aanval. Die tactiek leverde onmiddellijk succes op. Aanvaller Jorn Huijs had op de rechterflank een mooie individuele actie in huis, en mikte uit een bijna onmogelijke hoek raak: 1-1.

Donné van der Weide van Reuver (no.6) probeert een vrije trap te verzilveren. Foto: Rob Hendriks
Donné van der Weide van Reuver (no.6) probeert een vrije trap te verzilveren. Foto: Rob Hendriks

Na de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Reuver moest eigenlijk winnen, en zocht wanhopig naar gaten in het vijandelijke bastion. Aan de andere kant kreeg topschutter Moreno Walda van HBSV een dot van een kans toen hij vrij voor sluitpost Roy Hendriks van Reuver verscheen. Dezelfde Hendriks redde met
een fabuleuze reflex. In de slotfase had Huijs nog voor Reuver kunnen scoren, maar zijn schot miste kracht. Oefenmeester Tim Nabben van HBSV kreeg in die fase nog een officiële waarschuwing van scheidsrechter Van Veenendaal wegens zijn aanhoudende commentaar op de leiding. Daarbij bleef het: 1-1.

In dezelfde klasse leed Bieslo (4E) een ruime, dikverdiende 5-2 nederlaag bij BEVO, dat nog in de race is voor een periodetitel. De formatie van trainer Rik Driessen was geen schim van de ‘vechtersploeg’ die Reuver afgelopen zondag nog het leven zuur maakte (3-2). Bij de rust keken de Beeselnaren al tegen een hopeloze 3-0 achterstand aan. Hoewel coach Driessen het met een peptalk probeerde, kwam Bieslo ook na de pauze amper in het spel voor. Tico Janssen scoorde de 3-1, waarna BEVO na 5-1 uitliep. Ron Sillen zorgde voor het tweede lichtpuntje: 5-2. Door het verlies moet Bieslo zondag tegen Koningslust vol aan de bak.

Trainer Tim Nabben van HBSV (links) krijgt een reprimande van arbiter Van Veenendaal. Foto: Rob Hendriks
Trainer Tim Nabben van HBSV (links) krijgt een reprimande van arbiter Van Veenendaal. Foto: Rob Hendriks

Kerngegevens inhaalduels Hemelvaart:

BEVO – BIESLO 5-2
25. Kevin Vossen 1-0, 35. Kevin Vossen 2-0, 40. Bob Minten 3-0, 47. Tico Janssen 3-1, 50. Sjors
van Horen 4-1, 55. Sam van Rijt 5-1, 60. Ron Sillen 5-2.

REUVER – HBSV 1-1
20. Danny Kraus 0-1, 25. Jorn Huijs 1-1. Scheidsrechter: Van Veenendaal (Weert). Toeschouwers: 75. Gele kaart: Sjors Verkoelen (Reuver).