Reuver – Vierdeklasser en degradatiekandidaat Bieslo (4E) heeft afgelopen zondag op eigen veld de derby tegen concurrent Reuver met 3-2 gewonnen. Het was na Helden (1-2) en Belfeldia (4-2) de derde opeenvolgende overwinning voor het team van interim-coach Rik Driessen.

DSC01677
Younes Zariouh van Reuver (rechts) in duel met Stan Pouls van Bieslo. Foto: Rob Hendriks

Ron Sillen van Bieslo kroonde zichzelf tot matchwinaar. De 31-jarige ijzervreter scoorde twee keer en bereidde het doelpunt van teamgenoot Tico Janssen voor. Mede door zijn trefzekerheid deed Bieslo uitstekende zaken in de strijd om lijfsbehoud. De Beeselnaren leken na de winterstop roemloos te degraderen, maar zijn opgebloeid. Zo ook Sillen. Met een grijns verliet hij na afloop het strijdtoneel. „Het is altijd leuk om van Reuver te winnen. Zulke wedstrijden hebben iets extra’s. Dan moet je ook volledig bij de les zijn. De laatste weken spelen we compact. We zijn effectiever geworden. Het gaat om de punten, en niet om aardig spel. Want met mooi voetbal kun je het in deze klasse niet redden. Iedereen kan van iedereen winnen. Dat is de laatste weken wel gebleken”, aldus Sillen.

Ook trainer Driessen van Bieslo was in zijn nopjes met de overwinning. En terecht. Zijn team straalde felheid en passie uit. „Voetballen begint met plezier. En als je plezier hebt, komt er ook zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen levert weer prestaties op.”

Verderop was clubman Jan van den Beucken van Reuver uiteraard niet zo bij met de Beeselse triomftocht. De 65-jarige Van den Beucken werd afgelopen week lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn vele, vrijwillige verdiensten voor Reuver. Zo was hij jeugdleider en zit hij vanaf 1989 in het bestuur als wedstrijdsecretaris. Een fraaie lijst. Hoewel Van den Beucken geen ‘Koninklijke’ zege van Reuver cadeau kreeg, zette hij zich snel over de teleurstelling heen. En dat sierde hem. „Je moet altijd positief blijven denken. Er zit saamhorigheid in onze ploeg. Ik zie dat er keihard wordt gewerkt. Reken er maar op dat we de komende weken heus nog wel punten gaan pakken.”

DSC01664
Jasper van de Boel van Bieslo (midden) probeert Younes Zariouh van Reuver af te schudden. Foto: Rob Hendriks

De ruim driehonderd voetbalfans zagen in Beesel een derby om van te smullen. Bieslo startte als een wervelwind en opende ook verdiend de score toen Sillen van dichtbij raak mikte: 1-0. Even later stond het zelfs 2-0. Aanvaller Tico Janssen had succes met een volley, die via de onderkant van de lat tegen het net plofte. Een fenomenale treffer, om in te lijsten. Juist op het moment dat Bieslo de nekslag toe wilde dienen, knokte Reuver zich prima terug in de wedstrijd. Bieslo moest terug en incasseerde de 2-1 toen spits Jorn Huijs een rake kopbal in huis had. De sluwe Jaime Izquierdo maakte er vervolgens weer een ware ‘gemeentelijke derby’ van: 2-2.

Het tweede bedrijf bood eveneens veel kijkplezier. Er waren pittige duels. Zo konden Younes Zariouh van Reuver en Bieslo-speler Sjors Lenssen elkaar niet zien of luchten. Het leidde tot enkele vervelende, verbale reacties, die eigenlijk niet op een voetbalveld thuishoren. Ook waren er discussies tussen supporters van beide kanten, en het gebruikelijke commentaar op de leiding. Bieslo pakte in die fase wederom een voorsprong toen schaduwspits Jasper van de Boel het met een afstandsschot probeerde. Sluitpost Roy Hendriks van Reuver redde in eerste instantie fabuleus, maar was kansloos op de rebound van de dekselse Sillen: 3-2.

Met die treffer gaf Sillen het sein voor een ongekend hectische slotfase. Spelers van beide teams smeekten om een strafschop als ze binnen de zestien werden aangeraakt. De dienstdoende arbiter Theunissen uit Stein liet echter gewoon doorspelen. Dezelfde Theunissen zorgde overigens ook voor vuurwerk door binnen één minuut drie voetballers van Bieslo geel te geven. Langzaam tikte de tijd weg in het voordeel van de thuisclub.

DSC01698
Reuvernaar Sjors Verkoelen (rechts) op avontuur in de Bieslo-defensie. Foto: Rob Hendriks

Trainer Martin Niemans van Reuver ergerde zich groen en geel aan het ‘tijdrekken en klokkijken’ van Bieslo, maar vond geen gehoor bij leidsman Theunissen. Uiteindelijk pakte Bieslo een nuttige, maar zwaarbevochten zege, waarbij gezegd moet worden dat Reuver wel een puntje had verdiend. Vond ook oefenmeester Niemans. Zijn laaggeplaatste elftal begon vol overgave aan de eindstrijd in 4E,maar liet de laatste weken onnodig punten liggen. „We knokten voor elke meter”, reageerde Niemans op de nederlaag tegen Bieslo. „Helaas viel dat dubbeltje net de andere kant op. Bieslo trok op het laatst helemaal terug en gokte op een uitval. Daar hadden wij geen antwoord op. Dit verlies komt hard aan.”

 

Kerngegevens:

BIESLO – REUVER 3-2

  1. Ron Sillen 1-0, 23. Tico Janssen 2-0, 28. Jorn Huijs 2-1, 35. Jaime Izquierdo 2-2, 55. Ron Sillen 3-2. Scheidsrechter: Theunissen (Stein). Toeschouwers: 350. Gele kaart: Sil Gubbels, Noud Schoolmeesters (allen Bieslo), Younes Zariouh (Reuver).