Beesel (inzending) – Beesel is een speelse wandeling rijker. Een wandeling speciaal voor kinderen in de leeftijd vanaf 5 jaar. De Drakenwandeling bestaat uit twee ronden van circa 4,5 kilometer. Wandelend met Joris en Cathelijne ontdekken de kinderen spelenderwijs wat het Draaksteken is en hoe het begonnen is.

De Drakenwandeling is ontwikkeld door Ton Custers van Hastijns in opdracht van de gemeente Beesel. In samenwerking met de projectpartners Stichting Draaksteken, Kernoverleg Beesel en haar Toekomst en Werkgroep Dorpsgidsen Beesel is een mooie wandeling tot stand gekomen.

Zondagmiddag 24 juni 2018 om 13.15 uur wordt op de Markt in Beesel de wandeling door Joris en Cathelijne (van het Draaksteken 2016) overhandigd aan burgemeester Petra Dassen en wethouder Debbie Heesakkers. De fraai vormgegeven Drakenwandeling is vanaf zondag 24 juni verkrijgbaar bij ondernemers in het kerkdorp en de VVV in Reuver tegen het luttele bedrag van € 0,50.

De Drakenwandeling is onderdeel van het project Cultuurgeschiedenis Digitaal waarmee de cultuurhistorie binnen het Grenspark Maas-Swalm-Nette tot leven gebracht wordt. Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en medegefinancierd door de Europese Unie, de Provincie Limburg, het Ministerie WEIMH van het Land Nordrhein-Westfalen en de projectpartners.