Reuver – De gemeente gaat samen met de politie controleren op snelheid van verkeer in Reuver en Beesel. De gemeente wil daarmee meer inzicht krijgen op de verkeersveiligheid in de gemeente. Op verschillende plekken wordt regelmatig hard gereden zo blijkt uit meldingen uit de gemeenschap, om duidelijk te krijgen waar en hoeveel gaat de gemeente rijsnelheden monitoren. De verkeersproef in het centrum van Reuver wordt na de zomer voortgezet, daarmee heeft de gemeente ruimte om de verkeersveiligheid in andere delen van de gemeente te meten.

Ook zal de politie met een radar auto op verschillende plekken de snelheid controleren, zo werd onlangs nog gecontroleerd op de Rijksweg waar op 24-april een ernstig verkeersongeval plaatsvond met dodelijke afloop.

De controles zullen voornamelijk plaatsvinden op de 30-wegen, in Reuver aan de Heerstraat en Pastoor Vranckenlaan, in Beesel aan de Burgemeester Janssenstraat en Hoogstraat. Ook zullen er controles zijn op de Rijksweg dat deels 50km/h is en in het centrum van Reuver 30km/h. De periode van controles is van juni tot en met september dit jaar. Op de genoemde wegen zullen ook digitale borden geplaatst worden die het verkeer en snelheid registreren, zodra iemand te hard rijdt zal het bord een smiley weergeven dat boos is.

Aan de hand van de resultaten gaat de gemeente bekijken welke snelheidvertragende maatregel nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Als dat met kleine aanpassingen snel gerealiseerd is, zal de gemeente direct over gaan tot actie.