Reuver/Beesel – De draak op de rotonde is dankzij het initiatief “Draak op eigen houtje” na een jaar van voorbereidingen klaar voor het Draaksteken. Afgelopen dagen is er na alle voorbereidingen een nieuwe technische installatie in de draak geïnstalleerd, dat tijdens het Draaksteken er voor moet zorgen dat de draak ook echt vuur kan spuwen. Vrijdagmiddag is de installatie aangesloten en getest voor de officiële ontsteking.

Zaterdagavond is er voor alle medewerkers, vrijwilligers en deelnemers een mis vanuit het theater in Beesel naar de draak. Daar zal officieel de draak ontstoken worden, die zal blijven spuwen tot de laatste voorstelling van het Draaksteken.

De stoet vertrekt te voet rond 19:00 in Beesel, die bij de rotonde aankomt tegen 19:30. Voor de officiële ontsteking wordt een deel van de rotonde afgesloten, de afrit naar Beesel zal ruim een uur gestremd zijn. Verkeer richting de A73 en Swalmen kan met een aangepaste route en met hulp van verkeersregelaars gevolgd worden. De organisatie laat weten dat er vanwege oog op veiligheid beperkte ruimte is voor belangstellende. De gene die toch willen komen, worden geadviseerd te voet of met de fiets te komen. Rond 20:30 zal de stoet terug lopen naar het theater in Beesel waar de mis vervolgd zal worden.

Foto: David Dunnaway
Foto: David Dunnaway