Beesel – Tegen Falmas A. (41) is acht jaar cel geëist voor verkrachting en mishandeling van zijn dochters. Zijn 13-jarige dochter zou zelfs zwanger van A. zijn geraakt. De vrouw van A. werd volgens het OM net als zijn drie kinderen mishandeld.

In de periode van april en november 2017 zouden de gruwelijke daden zijn verricht. Toen de vrouw kans zag om samen met haar drie kinderen het huis te ontvluchtte kon zij op het station in Reuver haar verhaal doen aan de politie.

Toen kwam aan het licht dat de oudste dochter van A. 14 weken zwanger was, enkele dagen later kon abortus gedaan worden. Na een DNA-onderzoek werd het bewijs vast gelegd dat A. de vader zou zijn. Ondanks dit bewijs verkondigde A., net als eerder bij de politie, woensdag in de rechtbank dat hij zijn dochter niet seksueel heeft misbruikt. Volgens hem bracht zijn vrouw sperma in bij zijn dochter. Officier van justitie Edzo Stevens noemde dit een ‘complottheorie’ waar hij geen waarde aan hecht.

De advocaat van A. kon het standpunt over de sperma niet verdedigen, wat voor enige verwarring zorgde bij de rechters.

In het Pieter Baan Centrum konden een psycholoog en psychiater geen goed beeld van A. krijgen vanwege de taalbarrière. Daardoor is niet duidelijk of er kans op herhaling is. De advocaat van A. kon zich er niet makkelijk bij neer leggen, hij vermoedt dat A. getraumatiseerd is nadat hij in zijn tienerjaren lange tijd in een Syrische gevangenis verbleef. Hij vraagt dan ook aan de rechters “Mijn client heeft hulp nodig“.

De rechtbank komt met een uitspraak op 3 oktober.