Reuver – Wethouder Bram Jacobs (CDA, Sport) van de gemeente Beesel zag gisteren hoe Reuver thuis tegen buurman Bieslo een 0-2 achterstand wegpoetste: 2-2.

Hij is niet alleen fan van VVV-Venlo, maar volgt ook de verrichtingen van Reuver en Bieslo. En dan hebben we het natuurlijk over wethouder Bram Jacobs. Als de gemeentegenoten Bieslo en Reuver tegen elkaar spelen, is Jacobs van de partij. Zo ook gisteren bij de seizoensouverture in sportpark Dijckerhof in Reuver. Jacobs volgde de derby tot de laatste seconde, zonder partij te kiezen. „Ik ben en blijf neutraal. Deze twee clubs zijn het vlaggenschip van onze gemeente. Het draait niet alleen om sport, maar ook om ontwikkeling en samen met elkaar optrekken. Ik vond het een leuke wedstrijd. Bij Bieslo voetballen inmiddels zoveel Reuvernaren dat het ook best gemakkelijk is om neutraal te blijven.”

Dezelfde Jacobs zag hoe Reuver na een 0-2 achterstand alsnog een punt pakte: 2-2. Dat gebeurde nadat Noud Schoolmeesters van Bieslo zijn tweede gele en dus rode kaart had gekregen.
Invaller John Huijs van Reuver, koud in het veld, scoorde de verdiende gelijkmaker. De bonkige spits zette opponent Sjors Lenssen van Bieslo opzij en schoot keihard raak: 2-2. Lachend keek hij terug naar dat glorieuze moment: „Ik ben links, en ik twijfelde of ik die bal met rechts of met links moest nemen. Gelukkig kwam ik met mijn passen goed uit, zodat ik met links kon uithalen. Een kanonskogel? Ach, misschien wat overdreven. In elk geval zat-ie er lekker in.”

De derby lokte ongeveer 350 voetbalfans. Best redelijk, gelet op de ‘concurrentie’ van de populaire Reuverse kermis, de maandelijkse (veel te dure) rommelmarkt en het zogeheten ‘Classic Car Treffen’, ten zuiden van Reuver. Beide streekgenoten maakten er een hartverwarmende wedstrijd van. Spanning en strijdlust voerden de boventoon.

Het duel had sowieso een pikant tintje. Routinier Sil Gubbels verhuisde afgelopen zomer van Reuver naar Bieslo om daar met zijn vriend Ron Sillen in het eerste te gaan voetballen. Aanvaller Tico Janssen deed hetzelfde.

Gubbels kreeg gisteren een basisplaats, en ontpopte zich als een echte leider. Nadat Reuver twee riante kansen om zeep had geholpen, werd
Gubbels aan de rand van het zestienmetergebied gevloerd. Ploegmakker Schoolmeesters lepelde de toegekende vrije trap over de muur tegen het net: 0-1. Reuver was aangeslagen en incasseerde vlak voor de pauze opnieuw een opdoffer toen Gubbels de mee opgekomen Dennie Sillen een niet te missen kans bood: 0-2.

Na de hervatting hield Bieslo de wedstrijd lange tijd onder controle. Totdat Schoolmeesters met rood van het veld moest. Dat gemis deed Bieslo geen goed. De formatie van trainer Har Bessems was in die slotfase net zo nerveus als een maagd op een examenfuif. Reuver profiteerde van die ‘man-meer’- situatie. Rens Megens zorgde voor 1-2, Huijs voor 2-2. Bijna had de thuisploeg via Younes Zariouh en Donné van der Weide nog de zege gepakt, maar sluitpost Tum Moust van Bieslo bracht tot twee keer toe redding.

Gubbels van Bieslo kon er niet om lachen: „We waren er zo dichtbij. De uitslag is terecht. Maar als je met 2-0 voorstaat, overheerst toch de teleurstelling.”

Kerngegevens:
REUVER – BIESLO 2-2
22. Noud Schoolmeesters 0-1, 40. Dennie Sillen 0-2, 84. Rens Megens 1-2, 87. John Huijs 2-2.
Scheidsrechter: Huijs (Meterik). Toeschouwers: 350. Rode kaart (2x geel): Noud Schoolmeesters (Bieslo). Gele kaart: Younes Zariouh, Pim Reijnen, Ruud Zegers (allen Reuver).