Reuver – Dagjesmensen en toeristen hebben het zondag voor het uitkiezen, zo is het kermis in het dorp, een grote rommelmarkt in de manege en nog eens honderden mooie auto’s bij elkaar op de grasvelden van de manege.¬†Al voor ’t 12e jaar is organisator Gerrit Hillen met zijn enthousiaste vrijwilligers bezig met het classic USA car treffen in Reuver. Toen er vorig jaar op de eerste zondag van september nog regen naar beneden kwam, worden ze vandaag verwend met honderden auto’s en nog meer bezoekers. Ook dit jaar zitten er weer mooie exemplaren bij uit de verre omgeving van Reuver. Gerrit laat weten dat er zelfs iemand vanuit de omgeving van Frankfurt is gekomen om het treffen bij te kunnen wonen. Gerrit laat weten dat er dik 500 auto’s naar het treffen zijn gekomen vandaag.

Op de vraag of er een 13e editie komt, daar twijfel Gerrit niet aan, “uiteraard! Minstens door tot 15 edities” zegt Gerrit, “of de gezondheid moet het niet toe laten, het blijft ieder jaar toch weer groeien“.

Alle auto’s worden persoonlijk welkom geheten door Gerrit Hillen, al 12 edities lang. Zo vraagt hij iedereen het zelfde, wat voor auto is het, waar kom je vandaan en sinds wanneer heb je hem. De meeste auto’s kent hij tot in detail, vermogen van motor, de technische kwaaltjes tot de diameter van de uitlaat. Veelal bezitters van de oldtimers kent en kennen Gerrit persoonlijk en zijn vaste deelnemer van het treffen.

Naast ouwe auto’s is er ook nog een mini-markt met attributen die bij die tijd horen. Ook de muziek, artiesten en band maken allemaal muziek uit de tijd van de aanwezige klassiekers. Zelfs een dansgroep uit Elsloo, Dubble U, danst swingt op de muziek in de stijl van de jaren. Een bandje uit Wales maakt het treffen helemaal af. De datum staat, net als ieder jaar, gewoon vast, eerste zondag van september.

 


Foto’s: David Dunnaway