Belfeld – De laagvliegers Belfeldia en Reuver in 4E stonden afgelopen zondag in Belfeld tegenover elkaar met als inzet de eerste competitiezege. Reuver won, met 0-1 via een benutte strafschop in de laatste minuut.

De beslissing viel toen scheidsrechter De Wit een pingel gaf nadat aanvoerder Donné van der Weide van Reuver ten val was gebracht. Younes Zariouh hield zijn zenuwen in bedwang en schoot Reuver naar de ietwat gelukkige 0-1 zege. De in Venlo geboren, maar in Reuver woonachtige Zariouh glom van oor tot oor. Slecht gespeeld, en toch gewonnen. Zijn penalty was loepzuiver. „Ik wacht altijd op wat de keeper doet. Als die blijft staan, kies ik altijd een hoek. Dat is mijn geheim. Ik geef toe dat het geen goeie wedstrijd was. Er zat veel druk op.” Volgens Zariouh zocht Reuver in de voorgaande duels te veel naar voetballende oplossingen. Dat leverde weliswaar complimenten, maar geen punten op. „We moeten die ballen af en toe over de verdediging leggen. Gewoon simpel spelen, en niet te moeilijk willen doen. Gelukkig pakte het vandaag goed uit.”

Opponent Belfeldia zat er intussen bij alsof het zojuist een Rottweiler had uitgelaten. Lijkbleek, murw gebeukt. Gestreden voor elke meter, en toch weer verloren. Zelfs trainer Ricardo Wassenberg erkende dat hij zijn team niet op de rails kan krijgen. „Op een of andere manier wil het maar niet lukken. Ik zou bij godsnaam niet weten waar het aan ligt. We moeten dit maar eens rustig laten bezinken, en dan kijken we wel verder. Er is genoeg gepraat. Blijkbaar beseffen sommige van onze spelers nog altijd niet dat het vijf voor twaalf is.”

Wie gisteren voor een hartverwarmend kelderduel naar Belfeld was afgereisd, kwam van een koude kermis thuis. Terwijl het gestaag bleef regenen, maakten beide buren er een mat schaakspel van. Weinig kansen, dito leuke acties, en matig veldspel. De inzet daarentegen was nog enigszins te pruimen. Het zou volgens het programmaboekje van Belfeldia een ‘crazy Sunday’ moeten worden, met een onvervalste derbysfeer, veel publiek en feestmuziek na de kraker.

Dat feest kwam er wel, al had oefenmeester Wassenberg na het verlies weinig zin in een polonaise. „Het was een slecht duel, een draak van een wedstrijd. Ik dacht op een gegeven moment dat het Beeselse Draaksteken in Belfeld was.” Dat stuk galgenhumor kon er wel bij, want Wassenberg had het volste gelijk. Ondanks wat kleine kansen slaagde Belfeldia er maar niet in om doelman Roy Hendriks van Reuver te passeren. Zo kreeg Ricardo Spee een droomkans toen de defensie van Reuver even niet oplette. Zijn hoge inzet was een prooi voor Hendriks.

Zo bleef Belfeldia met een kater achter: 0-1. Matchwinnaar Zariouh van Reuver maalde daar niet om. „We gaan nu flink feesten. Eerst hier in de kantine en straks in het dorp.” In dezelfde klasse bleef Bieslo bij VV Kessel op 1-1 steken. De formatie van trainer Har Bessems startte prima en kwam verdiend op voorsprong toen Jasper van de Boel een aanval over meerdere schijven met een hard schot afrondde: 0-1. Mike Verlaak van VV Kessel had enkele minuten later het antwoord klaar: 1-1. Ondanks kansen voor beide ploegen werd er niet meer gescoord, zodat het bij een wat teleurstellende puntendeling bleef: 1-1.

BELFELDIA – REUVER 0-1
90. Younes Zariouh 0-1 (strafschop). Scheidsrechter: De Wit (Grave). Toeschouwers: 150. Bijzonderheden: eerste zege Reuver.

VV KESSEL – BIESLO 1-1
18. Jasper van de Boel 0-1, 21. Mike Verlaak 1-1.

Younes Zariouh van Reuver. Hij benutte in de laatste minuut een strafschop tegen Belfeldia, zodat Reuver met 0-1 won. Foto: Rob Hendriks