Reuver – Vierdeklasser Reuver (4E) wacht nog altijd op de eerste zege. De formatie van trainer Martin Niemans verloor afgelopen zondag op eigen veld verdiend (1-4) van Helden.

Oefenmeester Niemans mist vooralsnog een afmaker. Net als tegen TSC’04 (4-1 verlies), enkele weken geleden, miste Reuver tegen Helden mooie kansen. Het brak de thuisploeg lelijk op. Niemans: „We moeten veel resoluter zijn als we voor het doel komen. Niet treuzelen, maar gewoon schieten. Daarbij komt nog dat onze eindpass te slordig is. Het zou bevrijdend kunnen werken als we eens een keer op voorsprong komen. We moeten er met z’n allen in blijven geloven.”

Reuver had zondag de pech dat Helden een van zijn betere wedstrijden speelde. De gasten combineerden beter en waren over de vleugels een plaag voor de defensie van Reuver. Zo ook vlak voor rust toen Koen Maessen een flankbal voor het intikken kreeg: 0-1. Aan de andere kant kreeg Reuver enkele riante mogelijkheden om de stand in evenwicht te brengen. Doelman Rick
Knippenberg van Helden hield eerst Donné van der Weide en daarna Rowan Koppers van een treffer.

Na de hervatting drukte Helden door. Reuver probeerde het wel, maar dezelfde Koen Maessen dompelde Reuver met zijn tweede doelpunt (0-2) in rouw. Vervolgens kreeg Edwin Heuvelmans van Helden het op zijn heupen. Hij zorgde met twee rake vrije trappen voor de beslissing: 0-4. Reuver geloofde het daarna wel. Het duel was gespeeld. Younes Zariouh van Reuver benutte in de slotminuut nog een strafschop: 1-4.

Streekgenoot Bieslo (4E) is eveneens nog zonder overwinning. Het team van trainer Har Bessems pakte afgelopen zondag in blessuretijd een punt (2-2) bij Belfeldia via een penalty van Noud Schoolmeesters. Halverwege de tweede helft keek Bieslo nog tegen een 2-0 achterstand aan. De Beeselnaren startten daarna een fel slotoffensief. Sjors Lenssen zorgde voor 2-1. En op slag van tijd gaf de dienstdoende arbiter een pingel. Felle protesten van Belfeldia haalden niets uit. Schoolmeesters hield zijn hoofd koel en mikte beheerst raak: 2-2.

Rowan Koppers van Reuver in actie tegen Helden. Foto: Rob Hendriks.