Reuver – Vastelaoves vereniging de Windjbuujels en carnavals vereniging de Drake schrappen alle activiteiten voor het komend seizoen, zo laten zij weten op social media. Vanwege het corona gebeuren met alle maatregelen en overheids adviezen/verplichtingen is er geen ‘vastelaovend’ mogelijk meer zoals het bedoeld en jaren lang gevierd is. De uitgeroepen hoogheden in Reuver, Offenbeek en Beesel kunnen daardoor ook niet aftreden op een traditionele manier, zij blijven nog een jaar, weliswaar zonder activiteiten, aan.

Het is voor de verenigingen een zwaar besluit, met name omdat het vooruitzicht een onzekere factor is, die voor de voorbereidingen van verschillende activiteiten enorm belangrijk is. Zo kan het zijn dat over paar maanden er wel activiteiten mogelijk zijn, maar er te weinig tijd is om iets goed te organiseren. Vanwege het ontbreken van een ‘officieel’ programma, is het ook voor horeca een enorme tegenvaller. De Windjbuujels laten overigens weten bereid te zijn om mee te denken in spontane activiteiten die, wanneer de regelgeving het toe laat, alsnog door anderen georganiseerd kunnen worden.

Met een heel seizoen als tussenjaar gaan de verenigingen zich voorbereiden op het seizoen 2021-2022 in de hoop dat er dan meer mogelijkheden zijn om grootschalige evenementen te organiseren.