Belfeld – De voetbalsters van nummer twee Reuver (zesde klasse) hebben afgelopen zondag de topper bij lijstaanvoerder Belfeldia met 2-0 verloren.

Met twee treffers was Karlijn van Leuven het goudhaantje van Belfeldia, dat na tien competitieduels nog geen punten heeft verspeeld. Voor de pauze scoorde ze rechtstreeks uit een hoekschop: 1-0. Diep in de tweede helft tikte Van Keulen van dichtbij nummer twee tegen de touwen: 2-0. Trainer John Peters van Reuver toonde zich na afloop een sportief verliezer. „Wij voetbalden onzeker. Belfeldia was feller en heeft gewoon verdiend gewonnen. Als team brachten wij te weinig.”

Door de overwinning is het verschil tussen Belfeldia en Reuver al zes punten. Het lijkt er veel op dat Belfeldia een serieuze kampioenskandidaat is. In elk geval was Belfeldia slagvaardiger. Ofschoon Reuver verzorgd voetbal liet zien, kon het niet voorkomen dat Belfeldia het initiatief stevig in handen nam. De thuisclub speelde gretiger, won veel duels, en zorgde via de pijlsnelle Frederieke Brauer voor gevaar. Aan de andere kant gokte Reuver op een snelle counter. Die strijdwijze leverde geen treffers op. Uiteindelijk sloeg Belfeldia de beslissende kloof: 2-0.

Het sierde Reuver dat het na die achterstand de aanval bleef zoeken. Zo voetbalden Anouk Wilms en Ayke Heesakkers een uitstekende wedstrijd. Maar ook dat duo kon geen doelpunt forceren. Trainer Peter Reihs van Belfeldia maalde daar niet op. „Voetballend waren we beter. We zijn een hecht collectief. Onze meiden knokken voor elke meter.”

De mannen van vierdeklasser Reuver (4E) gingen afgelopen zondag met 3-1 onderuit bij subtopper BEVO. Tom Vullers scoorde nog wel de gelijkmaker (1-1), maar de thuisclub haalde in het verdere bedrijf optimaal rendement. Het duel tussen Bieslo en TSC’04 (4E) werd afgelast. De velden in Beesel waren door de overvloedige regenval onbespeelbaar.

Foto: Rob Hendriks
Foto: Rob Hendriks