Swalmen – Vierdeklasser Reuver (4E) heeft afgelopen zondag op eigen veld vakkundig afgerekend met buurman Swalmen: 4-2.

Aanvoerder Donné van der Weide en invaller Jorn Huijs scoorden elk twee keer voor het team van trainer Martin Niemans. En dat was nodig ook, want Reuver zat in een lastig parket, met de 0-4 thuisnederlaag tegen RKMSV als dieptepunt. Nu lijkt de ergste kou uit de lucht. Reuver kan weer lachen, en als het eventjes meezit, doet het zelfs mee in de strijd om een plek in de subtop. Van der Weide glom na afloop van oor tot oor. „We zijn na die flop tegen RKMSV bij elkaar gaan zitten, en we hebben elkaar eens goed in de ogen gekeken. Iedereen mocht z’n zegje doen, en dat hielp ons enorm. Want zoals het de laatste weken ging, zo kon het echt niet verder. Na het gesprek gaf onze trainer ons een peptalk. Die konden we prima gebruiken. Ons spel is nog niet altijd even best, maar er zit vooruitgang in. We zijn een stuk beter gaan voetballen. Misschien kunnen we wel voor een periodetitel gaan”, aldus een tevreden Van der Weide.

Reuver kwam in de thuisderby tegen Swalmen best aardig uit de verf. Hoewel de Swalmenaren in het begin het betere combinatievoetbal lieten zien, werden ze nauwelijks gevaarlijk. Alleen Ruud Jaspers (over) kreeg een kans. Gaandeweg het duel nam Reuver het initiatief over. Het verbaasde dan ook niemand dat het 1-0 werd. Van der Weide veranderde een schot van Roel Verlinden dusdanig van richting dat de sluitpost van Swalmen kansloos was. Ook na de pauze bleef de thuisploeg dominant. Dezelfde Van der Weide zorgde met een individuele actie voor de 2-0.

Toen Ruud Timmermans van Swalmen er met een intikker 2-1 van maakte, leek het duel nog even spannend te worden. Oefenmeester Niemans bracht daarop Huijs in het veld. Dezelfde Huijs onderstreepte het vertrouwen van Niemans met twee puntgave treffers. Zijn eerste, een stift over de doelman, was om te smullen: 3-1. Vlak voor tijd zette hij ook de 4-1 op het scorebord. De eveneens ingevallen Diede Schrauwen van Swalmen deed vlak voor het einde iets terug (4-2), maar die treffer viel veel te laat. Uiteindelijk pakte Reuver een dikverdiende zege. „We zitten op de goede weg”, glimlachte Van der Weide. „Nu nog zorgen dat die lange ballen wat zuiverder zijn. En we moeten wat meer gaan dreigen. Ik zie onze
toekomst met vertrouwen tegemoet.”

In dezelfde klasse ging Bieslo (4E) ongenadig hard onderuit (6-1) bij koploper HBSV. Jasper van de Boel scoorde na de vroege openingsgoal (1-0) van de thuisclub nog wel de gelijkmaker (1-1), maar het team uit Beesel kwam in het verdere bedrijf duidelijk kracht tekort. HBSV profiteerde optimaal en bezorgde Bieslo een nare middag: 6-1.

Foto: Rob Hendriks

Kerngegevens:

REUVER – SWALMEN 4-2
28. Donné van der Weide 1-0, 60. Donné van der Weide 2-0, 75. Ruud Timmermans 2-1, 80. Jorn Huijs 3-1, 88. Jorn Huijs 4-1, 90. Diede Schrauwen 4-2. Scheidsrechter: Lenssen. Toeschouwers: 125. Gele kaart: Dusty Cabbolet (Swalmen).

HBSV – BIESLO 6-1
12. Danny Hermans 1-0, 14. Jasper van de Boel 1-1, 18. Danny Hermans 2-1, 50. Moreno Walda 3-1, 75. Stan Canjels 4-1, 80. Stan Hovens 5-1. 90. Moreno Walda 6-1.