Reuver – Een aanvallend onmachtig Reuver (4E) heeft afgelopen zondag een forse 0-4 nederlaag tegen titelkandidaat VVV’03 moeten slikken. Door het verlies nadert de formatie van trainer Martin Niemans de degradatiezone.

Dezelfde Niemans vierde zondag zijn vijftigste verjaardag en verlengde ook nog eens zijn contract met een seizoen. Het zou dus dubbel feest moeten zijn voor de Abraham. Maar zijn spelers gaven hem geen cadeau. Niet Reuver, maar VVV’03 zorgde voor het vuurwerk op sportpark Dijckerhof, en dat zat Niemans helemaal niet lekker. Ook sluitpost Roy Hendriks baalde van het verlies. De 26-jarige doelman was de beste man op het veld. Zonder zijn fabuleuze reddingen zou VVV’03 met dubbele cijfers hebben gewonnen. Hendriks: „We gaven die doelpunten erg gemakkelijk weg. Het ontbrak ons aan kwaliteit en ervaring. Het kan beter. En zo niet, wordt het een moeilijk verhaal.”

Hendriks had gelijk. VVV’03 kwam goedkoop aan de treffers. Dimitrios Tourarzidis scoorde na een scrimmage voor het doel van de Reuvernaren alweer zijn veertiende competitiegoal voor VVV’03: 0-1. Vlak voor rust verdween een van richting veranderd schot van Luke van Veggel achter de kansloze Hendriks: 0-2.

Ook het derde doelpunt had eigenlijk nooit mogen vallen. Yusuf Gungor, een van de kleinste spelers op het veld, kopte bij de tweede paal ongehinderd een voorzet van rechts binnen: 0-3. „Die man is maar 1 meter 50, en mag zomaar scoren”, baalde keeper Hendriks, terwijl hij de bal uit het net haalde. Tot overmaat van ramp mocht Van Veggel in blessuretijd een strafschop nemen, na hands van een verdediger van Reuver. Sluitpost Hendriks dook naar de juiste hoek, maar de inzet van Van Veggel was te zuiver: 0-4.

Reuver zal komende zondag bij buurman en rivaal VV Kessel alles uit de kast moeten halen om het degradatiegevaar uit te bannen. Geen makkie, want datzelfde VV Kessel pakte afgelopen zondag een verrassende 1-3 zege bij Helden. Goalie Hendriks van Reuver: „We moeten de mouwen opstropen, en meer dan honderd procent geven. Dan maken we zeker een kans. Iedereen moet zich beseffen dat het vijf voor twaalf is.”

In dezelfde klasse liet Bieslo (4E) zich met 5-2 inpakken door hekkensluiter Koningslust. De formatie van oefenmeester Har Bessems, die na dit seizoen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging, speelde een van zijn slechtste wedstrijden. Tommy Janssen en Roy Bos zorgden voor een 2-0 marge, waarna Sjors Lenssen van Bieslo de spanning terugbracht: 2-1. Na de pauze koos Bieslo nadrukkelijk voor het offensief. De voorhoede van Koningslust kreeg hierdoor extra ruimte en profiteerde optimaal van de gaten in de Beeselse achterhoede. De thuisclub liep uit naar 5-1, waarna Tico Janssen op slag van tijd de 5-2 eindstand op het scorebord zette.

De vrouwen van Reuver (zesde klasse) kwamen op eigen veld niet verder dan een bloedeloze 0-0 tegen HBSV. Door het gelijkspel heeft Reuver al acht punten achterstand op koploper Belfeldia, dat met thuis 3-0 van TSC’04 won en nog geen punt verspeelde.

Kerngegevens:

REUVER – VVV’03 0-4
25. Dimitrios Tourarzidiz 0-1, 40. Luke van Veggel 0-2, 75. Yusuf Gungor 0-3, 90+2. Luke van Veggel 0-4 (strafschop). Scheidsrechter: Beeker. Toeschouwers: 100. Gele kaart: Roy Hendriks en Mark Fusers (beiden Reuver). Bijzonderheden: voor aanvang van het duel werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-bestuurslid Fred Hendrikx van VVV’03.

KONINGSLUST – BIESLO 5-2
3. Tommy Janssen 1-0, 33. Roy Bos 2-0, 37. Sjors Lenssen 2-1, 74. Roel Gielen 3-1, 77. Tommy Janssen 4-1, 86. Nick Rongen 5-1, 90. Tico Janssen 5-2.