Kessel – Vierdeklasser Reuver (4E) heeft afgelopen zondag bij buurman Kessel VV onnodig punten verspeeld. Het werd gelijk (2-2), terwijl Reuver eigenlijk dik had moeten winnen.

Beide buren schotelden de ruim 150 toeschouwers een leuke, spectaculaire wedstrijd voor. De Reuvernaren startten ijzersterk en kwamen al na twee minuten op 0-1 toen Jorn Huijs een voorzet van de weer fitte Pim Reijnen verzilverde: 0-1. Dezelfde Reijnen raakte vervolgens de paal, waarna Kessel VV in de tegenaanval ging. De counter leverde prompt de gelijkmaker (1-1) op van Bert Lenders. Reuver bleef ondanks die tegenvaller domineren en miste voor de pauze enkele dotten van kansen, waardoor de thuisclub het rustsignaal zonder verdere kleerscheuren haalde.

Ook na de pauze was Reuver de bovenliggende partij. Kessel VV wist niet wat het overkwam. Het overwicht leverde een treffer van Reijnen op. Scheidsrechter Bruekers keurde die treffer aanvankelijk goed. De grensrechter van Kessel VV had echter buitenspel geconstateerd, en ging met de arbiter in discussie.

Tot verbijstering van de Reuvernaren gaf Bruekers de grensrechter gelijk, waarna de arbiter het doelpunt alsnog annuleerde. Trainer Martin Niemans was behoorlijk pissig op Bruekers: „Ik vroeg hem netjes waarom hij ons doelpunt had afgekeurd. De scheids zei toen dat hij met die grensrechter van Kessel een afspraak in. Zoiets kan er bij mij niet in. Bruekers had zelf een besluit moeten nemen. Iedereen weet dat grensrechters de zaak wel eens bedonderen. Een goeie grens pakt punten voor zijn club.”

Minuten later mocht Reuver van Bruekers een terechte strafschop nemen. Younes Zariouh, normaliter uiterst trefzeker, schoot de pingel echter tegen de uitgestoken vuist van doelman Wouter Alard van Kessel aan. Opnieuw geen doelpunt voor Reuver. Dat veranderde echter in de 72ste minuut toen uitblinker Donné van der Weide een bekeken schot in huis had: 1-2. Het leek de eindstand te worden. Het tot dusver tandenloze Kessel VV perste er nog een slotoffensief uit. Terwijl Reuver nadrukkelijk aan de drie punten begon te ruiken, gooide Ray Wulms op slag van tijd roet in het Reuverse eten: 2-2.

Oefenmeester Niemans kon er niet om lachen: „Onze inzet was prima. Ik kan niemand een verwijt maken. We waren goed bezig. Jammer dat je al die mooie kansen laat liggen. Want we hadden hier vandaag echt moeten winnen.”

In dezelfde klasse ging het duel tussen Bieslo (4E) en Helden niet door. Het hoofdveld in Beesel was door de hevige regenval onbespeelbaar. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Komende zondag (14.30 uur) voetbalt Bieslo op eigen veld het inhaalduel tegen TSC’04.

Kerngegevens:

KESSEL VV – REUVER 2-2
2. Jorn Huijs 0-1, 7. Bert Lenders 1-1, 72. Donné van der Weide 1-2, 88. Kay Wulms 2-2. Scheidsrechter: Bruekers. Toeschouwers: 150. Bijzonderheden: doelman Wouter Alard (Kessel VV) stopt in de 75ste minuut een strafschop van Younes Zariouh (Reuver).