Limburg – Op 11 februari zal PvdA-Statenlid Aleida Berghorst samen met Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop en met de PvdA-afdeling Brunssum, Heerlen-Landgraaf, Kerkrade, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas en Echt- Susteren de bus- en treinverbindingen van Arriva testen.

Klachten en prijsverhogingen
Aleida Berghorst ontvangt regelmatig klachten over het OV in Limburg en de kwaliteit van de dienstverlening van Arriva. “Je ziet dat het OV uit steeds meer dorpen en wijken verdwijnt. Mensen die afhankelijk zijn van het OV voor werk, studie of zorg zijn daarvan de dupe. Door de toename aan kleine busjes, belbusjes en het verplaatsen van haltes wordt het OV bovendien ook minder toegankelijk voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking”, aldus Statenlid Aleida Berghorst.
Ondanks dat de dienstregeling enorm is versoberd, is de prijs van een bus- en treinkaartje wel weer gestegen. De dienstverlening wordt minder, maar de prijzen gaan omhoog. Door een motie van Aleida Berghorst stemde de Provinciale Staten vorig jaar november unaniem om onderzoek te laten doen naar de daadwerkelijke effecten van de prijsstijgingen in het OV en het uitkleden van de dienstregeling. Tijdens dat onderzoek is het verder uitkleden van de dienstregeling niet toegestaan.

Stakingen
Met deze actie wil PvdA Limburg niet alleen aandacht vragen voor de kwaliteit van het OV, maar ook voor de stakingen die op dit moment gaande zijn. Het personeel in het streekvervoer staakt voor een beter loon en voor een verlaging van de werkdruk. PvdA Limburg steunt het stakend personeel van Arriva.

Maaslijn

Tijdens de ROODtrip is er ook uitgebreid aandacht voor Limburgs grootste OV pijnpunt: de Maaslijn. PvdA Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop, woordvoerder infrastructuur, zal op de Maaslijn stappen en samen met Berghorst via Reuver en Venlo naar Horst aan de Maas reizen. De elektrificatie en spoorverdubbeling van de Maaslijn is opnieuw vertraagd en zal op zijn vroegst eind 2027 worden opgeleverd.