Heerlen – Van 19 t/m 21 december 2015 zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Ook de brigades van Roermond en Venlo doen mee.

Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Venlo naar Heerlen geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request;

“The next generation: aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen Reddingsbrigades uit heel Nederland geld in.”

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigades van Venlo naar Heerlen varen. Een vaartocht van zo’n 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren.

Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel.

Op zaterdag 19 december zal een lange stoet met ongeveer 45 reddingsboten met enthousiaste bemanningen Reuver en Beesel passeren.
Naar verwachting zullen ze tussen s’morgens 10 en 11 langskomen. Wilt U dit spektakel aanschouwen, ga dan kijken langs de maasoever!!!!

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 19 december om 08.30 uur worden gegeven in Venlo, maandagmiddag 21 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Heerlen.

Route
Start in Venlo op zaterdag 19 december – aankomst maandagmiddag 21 december in Heerlen – totaal zo’n 100 km varen
Dag 1) Van Venlo naar Roermond.
Start 08.30
Dag 2) Van Roermond naar Elsloo
Start 09.00 uur
Dag 3) Van Elsloo naar Heerlen
Start 09.00 uur