Reuver – Bob Vostermans (38) is dinsdagavond geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Beesel. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester begon toen onze eerste vrouwelijke burgemeester Petra Dassen naar haar geboortestad Kerkrade vertrok. Vostermans is met zijn 38-jaar momenteel de jongste burgemeester van de provincie, maar is daarmee zeker geen onbekende in de politieke wereld.

Vostermans begon zijn politieke loopbaan in de gemeenteraad van Arcen, Lomm en Velden in 2006. Na de fusering met Venlo in 2010, werd hij de nieuwe fractievoorzitter voor het CDA in die gemeente. Na 4 jaar maakte hij de overstap naar Horst aan de Maas, waar hij na de verkiezingen wethouder werd met de portefeuilles Wonen, Economie en Ruimtelijke Ordening.

Het begon bij Vostermans te kriebelen nadat Dassen was voorgedragen als burgemeester van Kerkrade, “dat zag ik wel meteen als een prachtige kans voor het burgemeesterschap”, zegt Vostermans die niet veel later op de vacature reageerde.

Met een welpen saluut, aldus gouverneur Theo Bovens, werd dinsdagavond de laatste formele handeling verricht waarna het ambtsketen werd omgehangen door Wil Rutten die ruim een half jaar de taken waarnam als waarnemend burgemeester.