Reuver – Vierdeklasser Reuver (4E) hervat zondag 24 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen buurman TSC’04. Doelman Roy Hendriks (26) van Reuver hamert op inzet en beleving.

Hendriks voelt zich prima thuis bij promovendus Reuver. Vanaf zijn zeventiende staat hij er onder de lat, en dat zal voorlopig niet veranderen. Als keeper kun je jezelf met cruciale reddingen onderscheiden. Onze keeperstrainer Michiel Cremers helpt mij hierbij. Door zijn trainingen en enthousiasme haalt hij mijn niveau en enthousiasme omhoog.” Daarbij komt nog dat Reuver zowel binnen als buiten de lijnen een hecht collectief vormt. We hebben een leuke, jonge groep. Het vertoonde spel en onze inzet bieden perspectief”

Ondanks dit staat Reuver te laag op de ranglijst. Zo werden er onnodig punten verspeeld in de uitduels tegen Koningslust (3-3) en Kessel VV (2-2). Sommige jongere spelers zijn volgens Hendriks op het ‘niveau van de vijfde klasse’ blijven steken. In de vijfde klasse ging bijna alles vanzelf, en konden we ook wedstrijden met 70 of

80 procent van onze kracht winnen. Zoiets kunnen we nu niet meer veroorloven. Gelukkig zit er verbetering in. Gewenning gaat met vallen en opstaan. Hopelijk ligt die periode van vallen nu achter ons.”

Goalie Hendriks heeft het volste vertrouwen in trainer Martin Niemans, en in de leiders Thei Hendrikx en Daniël Izquierdo. Hendriks, realistisch: Thei verricht veel belangrijk, onbelicht werk, zodat we ons puur op voetbal kunnen richten. Daniël geeft weer praktische tips. En Martin is een ervaren clubman, die midden in de groep staat.”

Gelet hierop moet Reuver zich in de vierde klasse kunnen handhaven. Reuver is een voetballend team met technisch begaafde jongens die het verschil kunnen maken. Zolang de Reuvernaren zich als collectief presenteren, kan er weinig fout gaan. Instelling en inzet moeten goed zijn”, vult Hendriks aan. Maar over een periodetitel praten we liever niet. Dat zou misplaatst en arrogant zijn, als je naar de ranglijst kijkt.”

Komende zondag komt TSC’04 bij Reuver op bezoek. Het uitduel tegen datzelfde TSC’04 ging met 4-1 verloren. Oefenmeester Casper Tielen van TSC’04 is momenteel niet werkzaam bij de

 Tegelse fusieclub. Tielen meldde zich ziek, na een emotioneel gesprek met het bestuur. Daarvoor hadden spelers aangegeven dat de chemie tussen hen en Tielen ontbrak. Assistent Huib Zegveld neemt voorlopig de taken van Tielen over.

Keeper Hendriks heeft uiteraard geen boodschap aan de problemen bij het – technisch vaardige – TSC’04. Ik denk dat we TSC pijn kunnen doen als we met onze middenvelders en behendige spitsen de achterhoede van TSC onder druk kunnen zetten.”