Offenbeek – Op zaterdag 28 januari werd Sjaak Selen verrast op de Sterzitting. Vastelaovesvereniging de Windjbuujels stelde Sjaak Selen aan als nieuwe Windjse Windjbuujelhajer.

Pastoor Cesar en Sjaak Selen bezochten zonder enig vermoeden de Sterzitting. Halverwege het programma werd er een intermezzo ingelast. Andy van Helden en Leon Smolenaars verzochten alle aanwezigen te gaan staan. Met een vraag-antwoord spel bleef uiteindelijk de nieuwe Windjse Windjbuujelhajer, Sjaak Selen, als enige over. Totaal verrast nam Sjaak Selen de aanstelling op de bühne in ontvangst waarbij in het aanwezige publiek een hartverwarmend applaus losbarstte. Later dit voorjaar zullen de officiële plichtplegingen van deze uitverkiezing plaatsvinden.

Windjse Windjbuujelhajer
De onderscheiding Windjse Windjbuujelhajer is de hoogste onderscheiding van vastelaovesvereiniging de Windjbuujels. Het doel van deze onderscheiding is een publieke hulde en eerbetoon aan een of meerdere personen of instellingen die zich op even bijzondere en zeer verdienstelijke wijze op sociaal, maatschappelijk en/of cultureel gebied in of buiten het ‘Windjbuujelriek’ inzetten. De onderscheiding bestaat uit even beeldje van de Reuverse kunstenaar Joep Nicolas en een bijpassende oorkonde.