Reuver – De Vastelaoves vereniging de Windjbuujel is trots op alle deelnemers, toeschouwers, optochtcommissie, brandweer & burgemeester Petra Dassen dat ondanks de zwaar weervoorspellingen de optocht door kon gaan. Tijdens de optocht viel er een hevige regenbui, zo snel dat die viel, kwam ook de blauwe lucht tevoorschijn. Vele honderden toeschouwers kwamen uit schuilplaatsen en de paraplu’s verdwenen als sneeuw voor de zon. Na de prijsuitreiking onder de deelnemers, liet de vereniging nog weten “In Reuver (& Offenbeek) kan alles.

Toen bekend was dat de Ruiverse optocht door zou gaan, werd de commissie platgebeld door deelnemers van optochten die wel waren geannuleerd. Zij wilden graag mee lopen cq rijden in de Reuverse optocht. De commissie was daar kort over, helaas niet mogelijk. Vanwege de drie praalwagens die zich van te voren hadden aangemeld, was het eenvoudig om extra steun van de brandweer te krijgen. Als daar plots meer praalwagens bij komen, kan dat voor risico’s zorgen als er te weinig toezicht en controle is.

Na de optocht volgde de receptie op het Raadhuisplein, ook daar bleven ondanks overtrekkende regenbuien verrassend veel mensen hangen en genieten. Roy Selder, Roy v/d Broek & DJ Bolle wisten er wel raad mee om met leuke muziek de beweging in het publiek te houden.

Site niet overbelast
De spanning onder de deelnemers en toeschouwers was maandagochtend groot. Rond de klok van negen uur zagen wij op de servers van Ruiver.nl een grote toestroom van lezers die wilde weten of al bekend was of de optocht door zou gaan. De bedoeling was dat om 8:30 een advies van de veiligheidsregio zou komen, om 9:00 zou officieel bericht van de vereniging volgen. Toen officieel bericht na negen uur nog niet binnen was gekomen, deden wij navraag bij de burgemeester, antwoord was kort “we zitten ook te wachten“. Ruim drie kwartier laten dan gepland kwam het officiële bericht dan aan, het gaat door!. Vanaf dat moment was het druk op onze site, binnen twee uur bereikte het bericht meer dan 10.000 lezers. De servers hadden zover wij konden meten geen last van de massale toestroom, iets wat in het verleden wel eens voorkwam. De site van de Windjbuujels was overigens wel korte tijd onbereikbaar, niet bekend of dat door hoge bezoekers aantallen of een storing gebeurde.

 

 

_DSC0447
Foto: David Dunnaway