Reuver – De optocht tijdens de carnaval in Reuver is onduidelijk op welke dag dat gaat gebeuren. De weersvoorspelling voor komende maandag, de dag dat de optocht door Reuver trekt, zou de Windjbuujel strak staan aldus de geleerde op de meteorologische dienst in de Bilt die dag in dag uit de weersvoorspelling doet. Zaterdag was er overleg tussen gemeente, hulpdiensten en de optocht organisatie of men de optocht van maandag gaat vervroegen naar zondag, samen met de Kinjeroptocht of een van beide gaat uitstellen. De burgemeester Petra Dassen heeft laten weten dat maandagochtend uitsluitsel komt over de doorgang van de optocht tijdens de verwachte weersomstandigheden op maandagmiddag.

Weersverwachting
Zondag gaat het flink waaien. Buien trekken over het land en daarbij kan ook een enkele klap onweer voorkomen. Er zijn ook droge perioden, waarin de zon even schijnt. met temperaturen rond de 10-11 in het binnenland. De gevoelstemperatuur ligt rond 5 graden. Maandag trekt een stormdepressie over onze regio. Het waait hard met kans op zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur en aan de kust kan het stormen. Daarbij is het bewolkt met striemende regen. Ook dinsdag staat er veel wind. De dagen daarna is het wat rustiger, maar het blijft wisselvallig met regelmatig regen en maxima van 6-8 graden
aldus het KNMI.

Beesel
Op optocht in Beesel trekt dinsdag door het dorp heen. Ook tijdens die optocht is het onstuimig en kunnen er regenbuien over trekken, maar zware windstoten zijn verdwenen. De dagen daarna valt regelmatig regen en kan de zon voor langere tijd verdwijnen. De middagtemperatuur daalt naar 7-8 graden.