Reuver – Vanaf donderdag 23 februari tot en met dinsdag 28 februari staat er een grote jubileumtent op de Reuverse markt. Dit betekent dat zowel de Kinderoptocht als ook de grote optocht niet ontbonden kunnen worden op de markt. Tevens zijn de laatste paar honderd meter van de optochtroute afwijkend.

Aangepaste optochtroutes
De Kinderoptocht (zondag 26 februari) en de grote optocht (maandag 27 februari) starten beide om 13.30 uur bij de Fatimakerk in Offenbeek. Via de Keulseweg loopt de carnavalsstoet richting de spoorwegovergang en volgt de Keulseweg tot aan de Rijksweg. De optocht slaat vervolgens linksaf richting de Reuverse markt.

Let op: anders dan voorgaande jaren gaat de gehele stoet ter hoogte van het oud klooster – tegen de reguliere verkeersrichting – de Pastoor Vranckenlaan op.
De optocht wordt ontbonden bij de hoofdingang van de jubileumtent. De hoofdingang ligt tegenover het gebouw van Plus Savelkoul/Openbare Bibliotheek. De praalwagens zullen rechtdoor richting het kruispunt Pastoor Rijnderslaan/Prins Hendrikstraat de optocht verlaten.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van beide optochten vindt aansluitend plaats in de jubileumtent. Iedereen is van harte welkom om samen met alle optochtdeelnemers de carnaval te vieren. De entree is gratis. Het hele jubileumprogramma in de tent staat op Windjbuujels.nl.