Reuver – Al sinds 2008 is Beachparty Outdoor een jaarlijks terugkerend evenement op de Markt in Beesel en daarna in Reuver. Wat begon als een uit de hand gelopen feestje voor 150 bezoekers, groeide al snel uit tot één van de grootste evenementen van de Gemeente Beesel. Toch lijkt het erop dat het feest haar plek gaat verlaten en in 2020 dus niet terugkeert naar het centrum van Reuver. In gesprek met Ruiver.nl vertelt organisator Ralph Boll over hun wilde plannen voor de toekomst.

Het feestweekend knapt uit zijn jasje
De afgelopen jaren groeide het aantal bezoekers van met name Beachparty Outdoor in een rap tempo. Ralph licht toe: “Er zit veel potentie in de concepten Beachparty Outdoor en Hollandse Glorie XXL. Inmiddels zijn het gevestigde namen in de regio, waar veel bezoekers elk jaar weer naar uitkijken. De groeimogelijkheden op de Markt in Reuver zijn echter vrij beperkt, terwijl we juist steeds meer willen uitpakken en de feestervaring nóg vetter willen maken. We zijn bijvoorbeeld bezig met uitbreiden naar meerdere podia, verdiepen ons in andere genres en willen in de toekomst ook grotere artiesten naar Reuver halen. Dan heb je een grotere locatie nodig met meer mogelijkheden en ruimte voor meer bezoekers. We willen eigenlijk steeds meer het festivalgevoel creëren.

Op welke locatie Beachparty Outdoor en Hollandse Glorie XXL dan wél plaats gaan vinden, houdt Ralph nog even geheim. “Ik zou zeggen: hou onze social media kanalen goed in de gaten!”, lacht hij.

Feesten tijdens de Coronacrisis
Gezien de huidige ontwikkelingen rondom de Corona crisis staat de festivalzomer op losse schroeven. Honderden evenementen werden op last van de overheid gecanceld, zo ook Tentfeest in Reuver. Events4You moest door de maatregelen al noodgedwongen Tentfieës Ruiver verplaatsen naar 12 en 13 maart 2021. Hoe lang de maatregelen van kracht zullen blijven is nog altijd gissen, maar de stichting gaat er voorlopig nog vanuit dat het aanstaande feestweekend wél plaats kan vinden. Ralph: “We zetten de voorbereidingen door zoals gewoonlijk. Op dit moment zijn er nog geen concrete redenen om Beachparty Outdoor en Hollandse Glorie XXL uit te stellen of af te lassen, maar we houden het nieuws natuurlijk nauwlettend in de gaten. Zo gauw er iets te melden valt, dan zullen we dat uiteraard communiceren via onze social media kanalen. Meer kunnen we op dit moment niet doen. Ik hou in elk geval goede hoop dat het door kan gaan, we hebben namelijk een hele gave line-up voor onze bezoekers in petto.

Tickets voor Beachparty en Hollandse Glorie XXL gaan eind april in de verkoop. Hou de Events-4-you.nl en de facebookpagina van Events4You in de gaten voor de meest actuele informatie.