Reuver – Op donderdagochtend 8 maart stond de derde activiteit van KERNgezond Reuver in het teken van je eigen omgeving. De activiteit vond plaats in en rondom basisschool Bösdael.

De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Triolier en de groepen 6 van Bösdael namen deel aan deze activiteit. Tijdens de opening werd eerst de beker voor de foto van de maand uitgereikt. Femke van basisschool Bösdael ontving deze mooie prijs die beschikbaar werd gesteld door Boots Sportprijzen.

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. In het bos begon een groepje met een heuse bootcamp onder leiding van Bevo Hc-speler Nick van den Beucken waarbij ook nog goed samengewerkt moest worden. In het bos beleefden de kinderen ook nog een tweede onderdeel. Aan elkaar vastgebonden moesten ze tussen de takken en achter de bomen plaatjes zoeken die bij elkaar hoorden en die te maken hadden met hun eigen omgeving, het milieu en de natuur.

In basisschool Bösdael gingen de kinderen aan de slag met twee quizjes. De ene quiz ging over het milieu. Er kwamen vragen voorbij over wat schadelijk is voor het milieu tot wat groene stroom is. Daarnaast werd er ook een quiz gespeeld waarbij suiker centraal stond. De kinderen ontdekten op een ludieke manier hoeveel suiker er in enkele dagelijkse producten zit. Want naast goed voor je omgeving zorgen is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

De ochtend vloog voorbij en de kinderen vonden het erg leuk en leerzaam. Aan het einde van de ochtend gingen de kinderen van De Triolier weer op een KERNgezonde manier terug naar school, namelijk te voet!