Reuver – Tijdens de jaarvergadering 2018 werd HSV de Paardenvriend-voorzitter Jan van Willick geheel tot zijn verrassing door burgemeester Petra Dassen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In een mooie persoonlijke toespraak (waarbij natuurlijk echtgenote Marij niet werd vergeten) werd de onderscheiding toegelicht waarna de versierselen werden opgespeld.

De heer Van Willick kreeg de onderscheiding voor zijn grote inzet voor de plaatselijke paardenvereniging. Hij is 50 jaar lid van HSV de Paardenvriend en bekleedt sinds 1989 het voorzitterschap. In de afgelopen 29 jaar die hij als voorzitter fungeert, heeft hij de vereniging op de kaart gezet. Veel tijd heeft de heer Van Willick ook gestoken in de regiokampioenschappen die door de vereniging georganiseerd dan wel ondersteund werden. De fusie tussen de pony en paardenclub is mede door zijn inzet op een rustige manier doorgevoerd. Deze samenvoeging heeft geresulteerd in een mooie groei van de vereniging waar zowel jong als oud zich thuis voelt en vertegenwoordigd is.

Naast zijn activiteiten en betrokkenheid bij HSV De Paardenvriend heeft de heer Van Willick ook voor Stichting de Vossenkuil veel evenementen weten te realiseren. Enkele activiteiten waar hij bij betrokken was: een concert van Rowwen Heze, circussen, de Schintaler en het LKZH.

Ook de Jonge Boeren en het KPJ konden op zijn inzet en betrokkenheid rekenen. Hij is hier o.a. penningmeester en secretaris geweest. Door zijn inzet is de vereniging
nieuw leven ingeblazen en beleefde zij weer een bloeiperiode.

Vanaf 1986 tot 1994 is hij daarnaast actief geweest in het kringbestuur gewest Venlo van de NKB (voorloper van de huidige KNHS). Hier is hij momenteel nog steeds adviseur op het terrein van paardensport en fondswerving middels subsidies.

Naast de eerder genoemde werkzaamheden is hij ook nog betrokken als vrijwilliger bij zwembad De Bercken en ondersteunt hij de werkgroep Hertje Offebek. Bij deze laatste kon men rekenen op zijn financiƫle kennis en expertise.