Reuver – De derde activiteit voor de KERNgezond-leerlingen van basisscholen De Triolier en Bösdael stond op woensdag in het teken van water. Dankzij medewerking van Water Maatschappij Limburg (WML) werd er een erg leuke en leerzame activiteit opgezet.

Nadat de kinderen van basisschool Bösdael lekker sportief ter voet naar basisschool De Triolier waren gekomen kon er aan de gang worden gegaan met de thema’s. De thema’s die op beide scholen momenteel spelen zijn ‘water’ en ‘het maken van je eigen product’. Beide thema’s kwamen deze ochtend volop terug.

De kinderen werden in vier groepen verdeeld en elke groep beleefde de vier onderdelen. Bij twee onderdelen gingen de kinderen aan de slag met de Water Proefboxen van WML. Door verschillende proefjes ontdekten de kinderen van alles over de hardheid van water, hoe watermoleculen werken, wat waterdruk is en nog veel meer. Zelf voerden ze deze leerzame proeven uit. Ze waren hier dus volop bezig met water maar ook met het maken van hun eigen product door bijvoorbeeld zelf een waterleiding aan te leggen en zelf de proeven in elkaar te zetten.

Daarnaast speelden ze nog een quiz met allerlei vragen over water. Als laatste onderdeel maakten de kinderen iets lekkers. Zo werd eerst fruitwater gemaakt gevolgd door een heerlijk gerecht waarbij groentes met veel water zoals komkommer en paprika in terug kwamen. Een erg leuke en leerzame ochtend voor de leerlingen.