Wellerlooi – Reuver uit 4E heeft afgelopen zondag zeer slechte zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door het eerste play-offduel tegen vijfdeklasser Resia’42 (5F) met 2-1 te verliezen. De ploeg van Martin Niemans moet komende zondag thuis van datzelfde Resia’42 winnen om kans te maken op klassenbehoud.

Als Reuver met twee doelpunten verschil wint, blijft het vierdeklasser. Bij een zege met één treffer verschil volgen er verlengingen. Als er dan nog geen beslissing is gevallen, moeten strafschoppen de winnaar aanwijzen. Bij een nederlaag of gelijkspel promoveert Resia’42 naar de vierde klasse, en degradeert Reuver na één seizoen alweer naar de vijfde klasse, het laagste amateurniveau. Extra pijnlijk is dat buurman Bieslo bij een eventuele degradatie van Reuver een klasse hoger speelt. Dat is sinds 1979 niet meer voorgekomen. Tussen 1979 en 2000 bivakkeerde Bieslo steevast in de onderste regionen van het amateurvoetbal, terwijl Reuver nog een poosje tweedeklasser was. Maar sinds 2010 werden de verschillen tussen Bieslo en Reuver alsmaar kleiner.
Zowel het bestuur als de technische staf van Reuver kondigde na afloop van het verlies tegen Resia’42 maatregelen aan. De verliesbeurt was volkomen onnodig. Resia’42 vocht met het mes tussen de tanden, terwijl het technisch betere Reuver een uitgebluste indruk maakte.

Bovendien deed het warrige optreden van de dienstdoende arbiter Van Heugten een duit in het zakje. De scheidsrechter uit Asten gaf vlak voor de pauze na een onschuldige overtreding een vrije schop aan Resia’42, die door Sjors Groenen werd benut: 1-0. Na de hervatting bekroonde Brian Souren een aanval over meerdere schijven met de 2-0. Reuver leek geklopt. Sjors Verkoelen dacht daar echter anders over en prikte vlak voor tijd de cruciale 2-1 tegen de touwen.

Komende zondag valt in sportpark Dijckerhof de beslissing als Reuver datzelfde Resia’42 ontvangt. Het belooft spannend te worden, vooral omdat enkele spelmakers van Reuver geblesseerd zijn.

Eigenlijk had Reuver het nooit zover mogen laten komen. De ploeg van Niemans verspeelde tijdens de competitie keer op keer onnodig punten. Met andere woorden: Reuver had al lang en breed veilig kunnen zijn, zonder de gevreesde nacompetitie. Maar het is hopen op betere tijden. Indien Reuver er in slaagt om vierdeklasser te blijven, mag de club komend jaar weer derby’s tegen Bieslo, Swalmen en Belfeldia spelen. Een leuk vooruitzicht, en daarom moet Reuver zondag volop gas geven. Er is nog niets verloren.

RESIA’42 – REUVER 2-1
25. Sjors Groenen 1-0, 60. Brian Souren 2-0, 90. Sjors Verkoelen 2-1. Scheidsrechter: Van Heugten (Asten). Toeschouwers: 200.