Reuver – Jalema heeft zich op 8 juni officieel als hoofdsponsor aan schermvereniging d’Artagnan verbonden. De Nederlandse fabrikant van kantoorartikelen en oplossingen op het gebied van fysiek informatiemanagement gaat een verbintenis van drie jaar aan met de schermvereniging. Jalema draagt de schermvereniging een warm hart toe en ondersteunt de ambitie van d’Artagnan om jonge spelers enthousiast te maken voor de schermsport, aldus Joan Westendorff, directeur van Jalema. Joan Westendorff is zelf ook jarenlang actief lid geweest van de schermvereniging d’Artagnan.
De schermsport is niet alleen een mooie en elegante sport. Veel in deze sport kun je vertalen naar begrippen als ‘effectief’, ‘doeltreffend’ en ‘anticiperend’. Het zijn deze begrippen die Jalema in haar communicatie naar haar relaties ook veel toepast voor wat betreft haar productenpakket en dienstverlening.

De sponsoring maakt het voor d’Artagnan onder andere mogelijk om ieder jaar het succesvolle vlaaientoernooi voort te zetten, verklaart Mark Heijdt. Mark Heijdt: “We zijn bijzonder trots dat Jalema als partner onze schermclub sponsort om deze topsport te kunnen bedrijven. Het is belangrijk om deze club met grote ambities professioneel op de kaart te zetten. Dat doen we met behulp van logo’s op de tenues en loper en het geven van clinics.”

Al ruim 35 jaar huisvest Venlo de bevlogen schermvereniging d’Artagnan. Sinds de renovatie van de Witte Kerk trekken de schermers hier de wapens. Met keuze uit de wapens sabel, degen en floret en bijbehorende technieken is schermen geen eenzijdige sport te noemen. Bij d’Artagnan wordt vooral op degen geschermd, dat door de duidelijke spelregels ook voor jonge en beginnende schermers interessant is. Schermen biedt met zijn aparte bewegingen en uitgebreide techniekrepertoire voor iedereen vanaf 8 jaar uitdaging genoeg om dit tot ver achter de pensioenleeftijd vol te houden. Naast de wekelijkse training voor zowel jong als oud, organiseert deze vereniging al bijna dertig jaar het Vlaaientoernooi en het jaarlijks terugkerende jeugdtoernooi. Beiden zijn internationaal georiënteerd en richten zich vooral op de vriendschappelijke competitie waar schermen om bekend staat. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op maandagavond de training een keer bij te wonen. De jeugd start om 19.30 uur en volwassenen starten om 20.00 uur.