Afgelopen maand waren er de Nederlandse Kampioenschappen turnen dames. In twee de niveau’s, divisie 2 en 3 kwamen 13 turnsters van SV Hercules’03 uit. Helaas blesseerde Bo Achten en Lieke van den Brandt zich en konden niet turnen maar de andere turnsters gingen de strijd aan met de beste 36 turnsters van Nederland.

Lizzie Wijnhoven (div3) en Sylvana Smeets (div2) behaalde zilver!!! In de 3de divisie werd Zoë Zanders 16de, Zoë v Asten 30ste en Kiki Alonso Drenth 19de. In de 2de divisie werd Joy Smeets 4de, Lotte Stinges 12de, Jackie Boersma 20ste, Megan Huijsing 27ste en Daniëlle Lormans 35ste.

De dag erna waren de toestelfinales, hiervoor plaatsen zich de beste 8 turnsters. Ook hier presteerde onze turnsters heel goed. Lotte Stinges zilver op vloer, Sylvana Smeets brons op sprong, Daniëlle Lotmans brons op balk en 8ste op vloer, Joy Smeets 4de op sprong en 7de op vloer, Zoë v Asten 7de op balk, Jackie Boersma 8ste op sprong en Megan Huijsing 8ste op vloer. Super mooie resultaten hebben de turnsters behaald!!

Nu in juni staan er nog 3 turnsters in de finale van het NK in de eerste divisie. Zoë Kuijpers, Inge Janssen en Amy van Broekhoven heel veel succes.