Cultuur en industrie smelten samen in oude metaalgieterij.

Dat de energieke jeugdvereniging voor haar producties nooit een dertien-in-een-dozijn-locatie kiest, bewees PUUR Theater afgelopen jaar met de unieke antieke spiegeltent die voor de musical Pinokkio op de markt in Reuver werd opgesteld. Ook voor het indrukwekkende Spijt! werd een locatie gezocht die de intimiteit van de voorstelling recht deed. Voor de nieuwe productie Schaduwspel koos de club wederom voor een pand waarbij volgens de voorzitter ‘de bezoeker een all-over-experience kan verwachten’.

Schaduwspel is een zoektocht naar familie. Met een medaillon en een stukje van een oude foto gaat Pieter op pad om een groot familiegeheim te ontrafelen. Gelukkig krijgt hij hulp van Lena, die geboren is voor het geluk en hem een plekje bezorgt op het schip ‘De Krijger’. Eenmaal aan boord maken we kennis met het verleden en ontdekken we samen met Pieter en zijn nieuwe vrienden welk drama als een donkere wolk boven zijn familie hangt. Lukt het hen om de zoektocht tot een goed einde te brengen en Pieters vader nog eenmaal gelukkig te zien?

De kernwoorden van deze voorstelling – heden en verleden – smelten moeiteloos samen met de geschiedenis van de voormalige Metaco waarbinnen De Gieterij gevestigd is. Met haar karakteristieke en industriële sfeer vormt deze het perfecte decor voor de zelfgeschreven familievoorstelling met moderne dans die wordt omlijst met bekende nederlandstalige hits. De regie is in handen van Yentl Evers.

Schaduwspel is te zien op 22 en 23 juni 2019 in De Gieterij aan de Bergerhofweg 1 in Reuver. Tickets via: www.puurtheaterreuver.nl/schaduwspel