Reuver – De Stomydo stomadouche won dinsdag 6 juni de Zilveren Zinnige Zorg Award. Zorgverzekeraar VGZ nomineerde tien zorgvernieuwingen die een positieve bijdrage leveren aan de zorg voor patiënten en daarbij de kosten helpen verlagen.

“We hebben tot op het laatste moment gediscussieerd. De tweede plaats is voor de Stomydo stomadouche”, dat waren de woorden van Ab Klink. Raad van bestuur VGZ en voormalig Minister van Volksgezondheid en Sport.

Van de honderd inzendingen eindigde de Stomydo stomadouche bij de laatste drie. Mede dankzij de stem van het publiek. We werden overrompeld door de reacties en zagen op ons sociale netwerk een explosie van ‘vind ik leuk’ en reacties. Onze berichten op Facebook en Twitter, over de Zinnige Zorg Award, werden massaal gedeeld. Beter nog, er werd massaal gestemd!

Dinsdagavond 6 juni was het dan zover. De prijsuitreiking van de Zinnige Zorg Award. Zaten we bij de laatste drie? Voor ons was de nominatie alleen al een kroon op ons werk. Een stuk erkenning. Maar…als je dan toch genomineerd bent, wil je ook wel graag iets winnen. De Stomydo stomadouche eindigt met de publieksstemmen op plaats twee. Na een sterke pitch van Peter Cox kreeg de jury 45 minuten de tijd om zich te beraden.
De jury was razend enthousiast over de stomadouche en wat dit kan betekenen voor stomadragers. Vooral de invloed op de kwaliteit van leven en de vrijheid van stomadragers sprak de jury erg aan. Er werd gediscussieerd tot op de laatste seconde. Onze directe ‘tegenstander’ Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis kreeg de voorkeur, maar de Stomydo stomadouche wilde ze ook absoluut niet te kort doen. Vandaar de Zilveren Zinnige Zorg Award voor de Stomydo stomadouche!
Dankzij deze award won Stomydo niet alleen een waardecheque t.w.v. €5000,- maar kunnen ze ook rekenen op ondersteuning vanuit VGZ met de implementatie van de stomadouche.