Reuver (inzending) – Vorige week heeft de allereerste editie van het Sunset Open van Tennisclub Ruiver plaatsgevonden. Dit toernooi heeft de plaats ingenomen van het vroegere TC Ruiver Open. Na enkele jaren van terugloop in het aantal deelnemers moest de club het over een compleet nieuwe boeg gooien. Daarom werd het klassieke concept van een prestatief KNLTB toernooi ingeruild voor een meer laagdrempelig en sfeervol recreatief toernooi. Hierbij lag de focus op: meer en nieuwe mensen op de tennisbaan, feestelijke sfeer, enthousiasme voor de club en deelname van veel eigen leden.

TC Ruiver heeft om te beginnen de meeste banen een kwartslag gedraaid. Hierdoor kijken de tennissers ’s avonds niet meer in de zon. In het toernooi was verder een tropische sfeer te zien, met gratis zonnebrillen voor alle deelnemers, ludieke zomerse prijzen, gratis batatas (frietwagen) voor iedereen en een heerlijke feestavond met DJ en Sangria.

Bovenal was het een toernooi voor teams. Een uniek concept. Deelnemers speelden niet alleen, maar samen in een team. Sommigen deden mee met hun competitieteam, anderen hadden zelf een team geformeerd. Hierdoor was de sfeer op het park het beste in jaren. De teams kwamen samen op en keken naar elkaars wedstrijden. ’s Avonds werd daar een pilsje bij gedronken. Niet alleen de sfeer, maar ook de baromzet was hoger dan voorgaande jaren. Het concept werkt dus! Een nieuw toernooi met een nieuw concept en een compleet andere doelgroep, en in het eerste jaar al succesvol! Volgend jaar willen we nog meer teams, waarmee we het Sunset Open tot een echt groot toernooi gaan maken. Dit doen we natuurlijk het liefst onder de vlag van onze KNLTB.

Eén van de deelnemers van “De Nippers” uit Roermond aan het woord:

We hebben onlangs een nieuw competitieteam samengesteld voor de najaarscompetitie en dit toernooi was dan ook een ideale gelegenheid om met elkaar te kunnen spelen.

Het was een zeer geslaagd toernooi. Niet alleen door het prachtige weer en bijbehorende SUNSET maar ook zeker door de organisatie en de sportieve en gezellige deelnemers van TC Ruiver. 

Het was een spannend toernooi tot en met de finale. Volgend jaar zijn we weer van de partij en hopen er nog meer deelnemers tegen te komen van omliggende tennisverenigingen.”

Winnaars